Hurry Up laat een sterke wedstrijd zien tegen Sporting C.P.

Hurry Up verliest voor een nagenoeg uitverkochte sporthal Angelso in Emmen de eerste wedstrijd in de halve finale van de Challenge Cup tegen het Portugese Sporting C.P. na een 14-15 ruststand met 27-32. Volgende week staat in Lissabon de return op het programma.

Hurry Up speelde een geheel andere eerste helft dan afgelopen woensdag in de eerste halve finale om de landstitel tegen OCI-LIONS. De ploeg uit Drenthe kwam sterk uit de stratblokken  en verraste in de beginfase de Portugezen en pakte een 7-4 voorsprong. Vervolgens brak een tijdstraf van Ronald Suelman de ploeg uit Zwartemeer op.

De Portugezen scoorde zes keer op rij en pakte voor het eerst de voorspong bij 7-8 en liepen door naar 7-10. Daarna waren het voornamelijk de sterk spelende Huesmann en de slimme Schuiling die aan de basis stonden van de inhaalrace van de Zwartemeerders die leidde, mede omdat ook de Portugezen in de slotfase tegen een tijdstraf aan liepen, naar de 14-14 gelijke stand. Als Berendsen de kans om de voorspong weer te pakken mist zet Sporting de 14-15 ruststand op het scorebord.

Huesmann, die met acht doelpunten topscorer werd bij Hurry Up zette beide ploegen na rust op een 15-15 gelijke stand maar daarna speelde Hurry Up toch een viertal aanvallen slordig uit.  Omdat Joël Huesmann nog wel een keer wist te scoren liep Sporting weg naar 16-20.

Dit bleek het beslissende gaatje te zijn voor de Portugezen die ook niet briljant speelde want veel verder weg dan vijf doelpunten  (17-22) konden zij ook niet weg lopen bij de thuisploeg. Hurry Up  kon wel blijven weer aanhaken en terug komen naar drie verschil bij 21-24, maar ook de krachten bij de de thuisploeg vloeiden langzaam. Men kreeg een aantal mogelijkheden om op twee doelpunten terug te komen maar dat lukte dat weer net niet. In de slotfase kon Sporting van 26-29 weer het verschil weer oprekken naar vijf doelpunten: Eindstand 27-32