Nieuws

Loes Vandewal en Tatjana van den Broek langer bij Tus Lintfort

Het in de derde Liga West uitkomende TuS Lintfort heeft voor het komende seizoen een aantal belangrijke contracten kunnen verlengen. Naast trainer-coach van Lintfort, Bettina Grenz-Klein, die al 41 jaar aan de club verbonden is - eerst als speelster en sinds 2001 als trainster - blijven ook twee speelsters voor de club behouden.

In de 3.Liga West stevent Tus Lintfort schijnbaar moeiteloos richting een nieuw kampioenschap. Na dertien wedstrijden voert het team uit Niederrhein met 26 punten de ranglijst aan. De naaste concurrenten 1.FC Köln en HSV Solingen-Gräfrath hebben met nog negen wedstrijden te spelen acht punten achterstand.

Plannen maken voor het komende seizoen kan de vereniging inmiddels met cirkelspeelster Tatjana van den Broek (28) en opbouwster en topscoorster Loes Vandewal (24) die beiden hebben aangegeven ook komend seizoen voor Lintfort uit te komen. Vandewal voert momenteel met 108 doelpunten de topscorerslijst van de West-Liga aan voor Munia Smits van Blomberg Lippe 2 die 102 keer heeft gescoord. Van de Broek speelt al sinds 2013 voor Lintfort en kwam voorheen acht seizoenen uit voor Loreal, het latere Handbal Venlo en een seizoen voor Bevo. Loes Vandewal is aan het tweede seizoen bezig bij Lintfort. Daarvoor speelde ze bij Leudal,  Handbal Venlo, DOS en V&L.

“We bieden een goede totaalpakket op het gebied van infrastructuur en opleidingsfaciliteiten Daarnaast  hebben we ook een gretig en prestatiegericht team, wat het voor mij makkelijk maakt om mij voor een volgend seizoen aan de club te verbinden,” aldus de 51-jarige Bettina Grenz-Klein. "TuS Lintfort stelt ons steeds opnieuw in staat een promotie te realiseren. Dat  is niet vanzelfsprekend in het  vrouwenhandbal, vooral omdat de licentie-eisen nogal  hoog zijn. Maar we denken dat. de Bundesliga een enorm belangrijke rol speelt voor de club en de spelers."

Deel dit bericht