Nieuws

Mandy Hoogeboom vertrekt bij HL Buchholz 08-Rosengarten

De wegen van Mandy Hoogenboom en de Duitse Tweede Bundesligaploeg HL Buchholz 08-Rosengarten scheiden aan het einde van het seizoen. De in Amstelveen geboren keepster die volgende maand 22 jaar wordt, kwam in 2016 over van het Drentse DOS uit Emmer-Compascuum. 

De voormalig jeugdinternational liet altijd haar groot potentieel zien, maar de echte doorbraak is nooit gekomen. De getalenteerde jonge speelster kwam bij haar nieuwe club Buchholz-Rosengarten destijds binnen als een betrouwbare nummer 2. Als ze ingezet werd, zat ze onmiddellijk in de wedstrijd en heeft daarbij veel zeven meters gepareerd.

“Het is jammer dat we het contract van Mandy niet kunnen verlengen. Nu moeten we beslissingen nemen en ons niet laten leiden door emoties,” zo benadrukt de directeur van de club, Sven Dubau. “De sympathieke Nederlandse heeft altijd de mensen bij de 'Luchsen' overtuigd en een goede indruk achter gelaten door haar bescheidenheid en haar teamgeest.”

“Ik vind het jammer dat de club niet mee met mij verder wil werken,” merkt Hoogeboom op die momenteel met haar club op kop gaat in de tweede Bundesliga en een voorsprong heeft van negen punten op de nummer twee, Ketsch.  

Waar Hoogeboom komend sezoen gaat spelen, daarover is nog niets bekend. Met de komst van de 18-jarige junior-international Katharina Filter, afkomstig van Buxtehuder, heeft de club al een nieuwe keepster gevonden.  

Deel dit bericht