Nieuws

Michelle Goos zes weken aan de kant

Door Frits Feuler –Buxtehuder BSV moet het de komende zes weken zonder Michelle Goos doen. Nadat eerder al de beide spelverdelers Lynn Knippenborg (scheurtje in de knieschijf) en Lisa Prior (gebroken vinger) niet beschikbaar zijn, moet trainer Dirk Leun zeker zes weken zonder linkerhoekspeelster Michelle Goos zien door te komen. De ex-speelster van VOC heeft een schouderblessure. 

In een oefenwedstrijd tegen Ringkøbing (27-20 zege) liep ze die blessure op na een degelijke bodycheck. De vader van Buxtehude-speelster Annika Meyer, een arts, verleende ter plekke eerste hulp en zette het schoudergewricht weer op de plaats. Onderzoek later in een Duits ziekenhuis wees uit dat de schade nogal aal meeviel al kreeg de pijlsnelle hoekspeelster toch nog zes weken pauze voor geschreven  om de blessure optimaal te laten genezen.  “Daar had duidelijk meer aan de hand kunnen zijn, Michelle had geluk bij een ongeluk,” vertelt haar trainer Dirk Leun na het horen van het nieuws en de zoveelste blessure in zijn ploeg.

Door de schouderblessure ontbreekt Goos niet alleen bij het duel om de Supercup, volgende week zondag tegen Bietigheim, maar ook de eerste competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen. Het ziet er ook naar uit dat Goos de eerste twee EK kwalificatiewedstrijden tegen Wit Rusland en Kosovo met Oranje eind september moet missen  

Deel dit bericht