Nieuws

Monsterscore Oranje tegen Kosovo

Oranje scoort naar hartenlust

Door Frits Feuler - Met een alleszeggende 12-40 zege bij het nietige Kosovo, voor 400 toeschouwers in Prishtina, heeft de Nederlandse vrouwenploeg ook het tweede duel in groep 7 van het EK-kwalificatietoernooi gewonnen. Na een ruststand van 4-19 ging ook in de tweede helft het gas erop. Defensief liet men enkele steekjes vallen waardoor de thuisploeg zich verrassend genoeg in de dubbele cijfers kon spelen. De Nederlandse ploeg telde in de groep van 16 speelsters 12 doelpuntenmaaksters.

Bondscoach Helle Thomsen was tevreden. "We wisten vooraf dat het een makkelijke wedstrijd zou worden. Het was knap van de ploeg om geconcentreerd te blijven. Het valt niet mee onder deze omstandigheden zestig minuten de focus te houden. Vooral de verdediging functioneerde goed, dat was fijn om te zien. In de aanval misten we nog iets te veel kansen maar met een overwinning van 28 doelpunten verschil doen we goede zaken’’, aldus Helle Thomsen.

Afgelopen woensdag zette Oranje Wit-Rusland met 33-21 aan de kant. Hongarije liet op die dag Kosovo ook alle hoeken van het veld zien: 37-12.

Nederland en Hongarije gaan in deze groep, zoals verwacht, aan kop. Op 21/22 maart 2018 reist Nederland naar Hongarije, enkele dagen later (24/25 maart 2018) is de return. Op 30/31 mei vindt Wit-Rusland tegen Nederland plaats, op 2/3 juni komt Kosovo naar Nederland.

Opstelling en doel;unten Nederland: Jankovic, Wester, Kramer, Abbingh 8, Polman 6, Broch 4, Dulfer 4, Malestein 4, Steenbakkers 3, Van der Heijden 3, Bont 2, Smeets 2, Snelder 2, Amega 1, Rozemalen 1.

De EK-kwalificatiefase wordt in het voorjaar vervolgd met twee duels tegen Hongarije. Vanaf nu staat alles bij Oranje in het teken van de voorbereiding van het WK dat van 1 tot en met 17 december in Duitsland wordt gehouden.
De Duitse handbalbond viert eind oktober het 100-jarig bestaan met onder meer het organiseren van twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Nederland. Op 28 oktober wordt gespeeld in Magdeburg, een dag later in Berlijn. 
 
Voor meer informatie zie https://www.handbal.nl/nieuws/16/oranje/twee-vriendschappelijke-wedstrijden-tegen-duitsland-voor-selectie-oranjedames/
Deel dit bericht