Nederlandse handballers ook thuis moeizaam langs Letland

Ook in de tweede EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland hebben de Nederlandse handballers met Joris Baart (Geleen), Luc Steins en Ivo Steins (Voerendaal), Jorn Smits en Kay Smits (Geleen), Toon Leenders (Nederweert Eind) en Jasper Adams (Geleen), een moeizame overwinning behaald.

Het grootste deel van de wedstrijd keek Oranje tegen een achterstand aan na. Nadat Oranje in de achtste minuut na een drietal missers en twee keer een onderschepping van Letland op een 2-7 achterstand kwam, was men genoodzaakt lange tijd te achtervolgen.

Na een 13-14 ruststand zegevierde Nederland met 25-24. maar pas na  vijfenveertig minuten kwam Oranje voor het eerst op voorsprong als Bobby Schagen de 20-19 scoort. Maar dat betekende nog niet dat Oranje de wedstrijd in zak had.

Letland pareerde weer naar 20-21 omdat Oranje twee kansen liet liggen. In de laatste tweeënhalve minuut verspeelde Oranje nog bijna een drie punten (24-21) voorsprong maar dankzij de strek invallende Kay Smits met twee doelpunten en de in de tweede helft sterk keepende Bart Ravensbergen bleef Oranje met 25-24 in de laatste seconden overeind.

Met deze zwaar bevochten overwinning heeft Nederland zich ook voor het komende EK in 2020 zijn plaats veilig gesteld voor het volgende kwalificatietoernooi en blijft het nog in de race voor het EK van 2018 in Kroatië.

Scores: Tim Remer (6). Bobby Schagen (5), Luc Steins (3), Kay Smits (3), Patrick Miedema (3), Ivo Steins (2), Toon Leenders (1), Joris Baart (1), Mark Bult (1),

Zondagavond versloeg Denemarken Honagrije na een 18-17 ruststand uiteindelijk met ruime cijfers: 35-27. Daamee behoud Nederkand een minimale kans op plaatsting voor het EK van 2018