Nycke Groot en YVette Broch weer naar Champions League finale4

Nycke Groot en Yvette Broch hebben zich met hun Hongaarse club Gyori KC opnieuw eten te plaatste voor de Champions League finale4 op 6 en 7 mei in de hoofdstad van Hongarije, Budapest. Na een 17-12 ruststand won Gyori met 28-22, nadat het vorige week de uitwedstrijd tegen Metz met Ailly Luciano met 32-31 had verloren. Zaterdag  werd de Braziliaanse Amorin met zeven doelpunten bij Gyori. Ook Groot met zes en Broch met vijf doelpunten speelde een sterke wedstrijd. Bij Metz haalde vier speelsters een score van vier treffers: Ailly Luciano scoorde 4 uit 4, Zaadi haalde 4 uit 7 en tegenvallend was de score van Ana Gross die 4 uit 4 haalde

Naast Gyori KC  plaatste zich zaterdagavond ook het Macedonische Vardar, het Montenegrijnse Buducnost en de huidige titel verdediger CSNM Bucuresti uit Roemenië. Wat dat betreft is er weinig verandert ten opzichte van vorige jaar.

Gyorti kende een bijzonder sterke start maar miste in beginfase van de wedstrijd enorm veel kansen meder ook omdat de Franse keepster Glauser een sterk begin kende. Metz scoorde weinig omdat ze veel moeite hadden met de dekking van Gyori en Ana Gross, de scherpschutter van Metz,  in de eerste tien minuten al drie keer had gemist waardoor Gyori uiteindelijk toch kon uitlopen naar 6-3 (13’) nadat beide ploegen in de eerste tien minuten nauwelijks tot score waren gekomen (3-2). Xenia Smist was het meest trefzeker voor Metz in de eerste fase met twee treffers en voor Gyori Groot en Amorim met twee doelpunten.

Gyori kon nog een doelpunt uitlopen in de 20e minuut naar 9-5 maar zag vervolgens Metz in de 24e minuut terug komen naar 10-9. Gyori trapte nog even het gas in, in de laatste zes minuten. Metz kwam er nauwelijks aan te pas en zag de achterstand in  korte tijd weer oplopen naar vijf doelpunten bij rust met onder andere drie doelpunten van Nycke Groot:17-12

In de tweede helft scoorde Mork na een technische fout van Metz meteen de 18-12 en bracht daarmee de voorspong op zes punten. Toch was de tweede helft van mindere kwaliteit dan de eerste helft, er waren verschillende fases waarin er moeilijk werd gescoord waarna er weer een fase kwam dat er even flink op los gescoord werd. De marge van zes doelpunten bleef dan ook lang op het bord staan maar halverwege de tweede helft kwam er toch even een marge van vier doelpunten: 22-18 maar Gyori herstelde de verhoudingen weer bij 25-19. Uiteindelijk wint Gyori met 28-22 en plaatst het zich voor de finale4