Nieuws

Open brief: co-trainer Mark Bult geeft uitleg over zijn afwezigheid

Echtgenote Natasha had een hersenbloeding

Door Frits Feuler –In de laatste weken werd Mark Bult bij SG Flensburg-Handewitt gemist. De assistent van hoofdtrainer Maik Machulla had vanwege privéomstandigheden een time-out genomen. In een open brief, op de Facebook-pagina van de Bundesligaclub, verklaarde hij de dramatische achtergronden van zijn absentie.

Op 14 november werd bij zijn vrouw een hersenbloeding geconstateerd. “Het leven is niet voorspelbaar en wonderen gebeuren alleen als men er rotsvast in gelooft,” meldt de Nederlander het positieve verloop. “Ik verheug me erop weer volledig bij de ploeg te kunnen zijn en verder te werken aan het best mogelijke resultaat in dit seizoen,” aldus Bult.

De open brief luidde als volgt:

Lieve familie van SG Flensburg,

In de voorbije wedstrijden sinds medio november kon ik niet zoals ik gewoon was mij werk als assistent bij deze fantastische ploeg doen. Vandaag leg ik jullie de redenen hiervoor uit omdat ik, terug kijkend, niet echt begrepen heb dat mijn afwezigheid werd opgemerkt. Ik ben iemand van open en eerlijke woorden. Vandaar deze brief.

Op 14 november begon voor mijn gezin en mij, door een zware, levensbedreigende hersenbloeding bij mijn vrouw Natasha, een hele moeilijke tijd. Als echtgenoot en vader heb ik, samen met mijn hele familie, vele weken gevochten om een goede afloop. En die strijd werd beloond. Het leven is niet voorspelbaar en wonderen gebeuren alleen als men daar sterk in gelooft. Mijn vrouw vocht zich terug in haar en ons leven en ik ben ongelooflijk blij en opgelucht, dat ze weer sinds een week bij ons thuis is.

Ik wil vanaf deze plaats iedereen bedanken die geduimd heeft, voor de vele wensen van beterschap en voor de grootse ondersteuning van alle mogelijke kanten.

Ik verheug me er op weer volledig bij de ploeg te zijn en mee te werken aan het best mogelijke resultaat in dit seizoen.

We zien elkaar in de sporthal.

Jullie Mark

  

Deel dit bericht