Nieuws

Team Nijmegen naar European University Championship

Team Nijmegen bestaat uit handbalsters die studeren aan de Radboud universiteit (RU) Van Nijmegen of aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Elk jaar is er het Groot Nederlands Studentenkampioenschap (GNSK), dan strijden verschillende studentensteden tegen elkaar in verschillende sportdisciplines. Zo ook handbal. Nijmegen handbalt steevast in de top drie van Nederland bij zowel de heren als de dames. Afgelopen jaar werden de Nijmeegse dames onder leiding van Koen Steeman voor de derde keer op rij nationaal kampioen. Dit betekende dat men een deelnamebewijs heeft verdiend voor de Europese Studentenkampioenschappen handbal (European University Championship, EUC) van 2017 in Malaga, Spanje.

Dit jaar vindt het GNSK in Eindhoven plaats van 9 tot en met 11 juni. Dit toernooi gebruikt Team Nijmegen als voorbereidingstoernooi op het EUC. Maar uiteraard gaat men ook voor prolongatie van de nationale titel.  

Van 3 tot 9 juli vertegenwoordigt Team Nijmegen Nederland en Nijmegen dan ook op de European Universities Championship (EUC) handbal 2017 in Malaga. Het EUC heeft zich door de jaren heen bewezen als een toptoernooi. Verschillende Europese landen vaardigen hun nationale kampioen af, daarbij is het geen uitzondering dat er A-internationals en speelsters uit de hoogste landelijke niveaus in het veld staan. Ook team Nijmegen gaat voor een topprestatie waarbij de top 3 de doelstelling is. Om die topprestatie te realiseren is er bij Team Nijmegen geselecteerd en staat er een team met Ere- en eerste divisie ervaring.

De loting voor de groepsindeling zal op 2 juli, de dag voor aanvang van het toernooi im Malaga plaats vinden.

Aankomende weken komen de speelsters een aantal keer bij elkaar om samen te trainen en oefenwedstrijden te spelen. Daarnaast heeft het team al maandenlang gezocht naar sponsoren en subsidies, zodat de kosten van het toernooi betaald konden worden en Team Nijmegen in een eigen oranje tenue kan spelen.

 

Team Nijmegen bestaat uit de volgende speelsters:

  1. Sanne Hekking (Handbal Venlo)
  2. Pien de Swart (Handbal Venlo)
  3. Becky van Nijf (Handbal Venlo)
  4. Julia Rijk (Handbal Venlo)
  5. Lindy Dukers (Havana Nijmegen)
  6. Paulien Barendrecht (HV Hellas)
  7. Danique Boonkamp (SG09 Kirchhof)
  8. Veronne Reinders (Targos Bevo HC)
  9. Romy van Ratingen (Targos Bevo HC)
  10. Annefleur Bruggeman (TSV Bayer 04 Leverkusen),
  11. Lisan van Hulten (TuS Lintfort)
  12. Loes Vandewal (TuS Lintfort)
  13. Janine Nijboer (Wijhe '92)
  14. Susan Barendrecht

 

Trainers en Staf:

  • Koen Steeman (coach)
  • Dick Richards (coach)
  • Arjan Hermsen (fysiotherapeut)
  • Willem van Oort (team-manager)

 

Oefenwedstrijd tegen Jong Oranje

Om goed voorbereid naar Malaga af te reizen speelt Team Nijmegen op dinsdag 13 juni een oefenwedstrijd tegen Jong Oranje. Het belooft een mooie confrontatie te worden tussen twee teams die zich voorbereiden op een internationaal toernooi. De wedstrijd is voor slechts €2,00 te bezoeken en vindt plaats om 20.30 in hal 2 van het Radboud sportcentrum in Nijmegen. 

Deel dit bericht