Thrillerachtige slot van de BENE-League velt Aalsmeer

Dat een handbalwedstrijd pas in gespeeld is als het laatste fluitsignaal heeft geklonken  daar hebben we de laatste weken voldoen voorbeelden van gezien. Toch lieten de handballers van FIQAS Aalsmeer zaterdagavond zich in de laatste vijf minuten van de laatste BENE-League wedstrijd van het seizoen alsnog inpakken door Callant Tongeren waarmee ze een bijna zeker lijkende final4 plaats alsnog verspeelde aan Bocholt dat in zijn wedstrijd tegen Volendam in de slotfase alsnog over Volendam heen ging en daarmee de lachende derde werd van deze laatste speeldag en volgende week in de Final4 staat.

Hoewel het voor het grootste deel een gelijk opgaande wedstrijd was tussen Tongeren en Aalsmeer waarin Tongeren de meeste tijd een minimale voorsprong had  kon Aalsmeer toch met een 14-15 voorsprong de kleedkamer in gaan. Na de rust ging het weer lange tijd gelijk op  tot Aalsmeer bij een stand van 24-24 een gaatje kon slaan. Met nog vijf minuten te spelen werd het 26-29. Of druk te groot werd zal wel altijd een vraagteken blijven maar De Noord Hollanders stapelde fout op fout in de slotminuten en zagen Tongeren weer op gelijk hoogte komen en in de slotseconden van de wedstrijd zelfs ook nog de overwinning met 31-30 naar zich toe trekken en daarmee Aalsmeer gedesillusioneerd achter latend.

Bij een eventuele nederlaag van Aalsmeer hadden zowel Volendam als Bocholt nog de kans zich te plaatsten voor de finale4. De winnaar van deze laatste BENE-League wedstrijd zou in dat geval de gelukkige worden die zaterdag naar Sittard zou mogen afreizen voor deelname aan de finale4.

Het werd een wedstrijd die je grofweg in vier stukken kunt hakken. De eerste helft verliep voor het grootste deel in het voordeel van Volendam tot Bocholt vijf minuten voor rust op gelijke hoogte komt en weet door te lopen naar de 14-16 ruststand. In de tweede helft behield Bocholt de eerste vijftien minuten het initiatief tot Volendam bij 25-25 weer langszij kwam en wist uit te lopen naar een voorspong van twee doelpunten (28-26). Bij 29-29 kwam Bocholt weer langszij maar Volendam zag dat Bocholt bij 30-31 weer het initiatief naar zich toe trok. Dat gaven de Belgen niet meer uit handen. Als Volendam bij 31-32 mist en Bocholt vervolgens de 31-33 scoort is de wedstrijd gespeeld. Volendam krijgt het gaatje niet meer gedicht en Bocholt plaatst zich dankzij Tongeren met een 33-35 overwinning voor de final4.

OCI-LIONS, Hubo Initia Hasselt en Targos Bevo Hc waren al geplaatst.

OCI-LIONS behield ook in de laatste, zij het rommelige wedstrijd, tegen KV Sasja haar ongeslagen status. De titelverdediger versloeg na een 18-14 rusttand Sasja met 33-27. Hubo Initia Hasselt en Targos Bevo Hc speelde in de Alverberg de laatste wedstrijd tegen elkaar. In deze wedstrijd wist ook Hasselt in extremis de winst in de slotseconde naar zich toe te trekken. Na de 8-9 ruststand domineerde Bevo de tweede helft tot Hasselt drie minuten voor het einde weer langszij kwam (21-21) Drie minuten werd er niet gescoord tot Kai Verhoeven in de buzzer de winnende treffer weet te scoren voor Hasselt 22-21 Daarmee  eindigt Hasselt op de tweede plaats en Bevo wordt daarmee definitief derde.

Nu de vier BENE-League finaliste bekend zijn is ook het programma van de finale4 rond. Voor de tweede keer is het een volledige Limburgse finale geworden en hebben zich net als vorig seizoen twee Nederlandse ploegen en Twee Belgische ploegen weten te plaatsten

Zes Belgische BENE-Laegue deelnemers voor volgend seizoen bekend

In België is sinds zaterdag de strijd gestreden en is bekend welke zes ploegen volgend seizoen aan de BENE-Leagu zullen gaan deelnemen Bij de vier ploegen van het afgelopen seizoen Hubo Initia Hasselt, Callant Tongeren, QubiQ Achilles Bocholt en KV Sasja hebben zich als nieuwkomers Olse Meksem en Visé HC gevoegd.

Olse Merksem versloeg Houthalen zaterdagavond met 21-25 terwijl Visé en Sporting Nelo 25 kilometer verderop in Neerpelt in een thriller uitvochten wie er naar de de BENE-League zou gaan. Het een wedstrijd die alle kanten op kon rollen.  Beide teams gaven elkaar weging toe en  wisselde geregeld met de voorsprong. Het werd dan ook een ware slijtageslag die uiteindelijk na een 18-18 ruststand in een 32-35 overwinning eindigde voor Visé.

Acht Nederlandse ploegen gaan strijden voor zes BENE-League plaatsen

In Nederland is zaterdagavond ook definitief duidelijk geworden welke acht ploegen gaan strijden om de  zes beschikbare BENE-League plaatsten voor volgend seizoen. Dit zal nog een harde strijd gaan worden Vooral om het zesde ticket zal naar verwachting flink worden gestreden

OCI-LIONS, Targos Bevo Hc, FIQAS Aalsmeer, Kras Volendam, JMS Hurry Up, Koorneef Quintus, Ooating E&O en Red-Rag Tachos beginnen over twee weken aan de nationale play-off voor de zes BENE-League plaatsten en de strijd om de landstitel.