Top drie Dames Eredivisie maakt geen fout

De Top drie uit de dames eredivisie heeft zaterdagavond geen fout gemaakt al moest Dalfsen er hard voor werken om de punten mee uit Borne te kunnen nemen. VOC en Quintus boekten ieder een ruime overwinning.

SEW - VOC

De ongeslagen koploper Succes Schoonmaak VOC bleef eenvoudig overeind in de Noord Hollandse derby tegen Westfriesland SEW. Na een kwartier spelen was de wedstrijd in feitev al gelopen als het 2-10 wordt voor de ploeg uit Amsterdam. Dat verschil van acht doelpunten - 7-15- staat ook nog bij rust op het scorebord mede ook omdat VOC soms slordig met de kansen omspringt en ook een paar zeven meters mist.

In de tweede helt scoort SEW het eerste doelpunt maar ziet vervolgens de ploeg uit Amsterdam met een 0-7 run uitlopen naar 8-22 (38’). In de laatste 20 minuten gaat het gelijk op en zegeviert VOC uiteindelijk met 20-36.

Borhave - Dalfsen

Dalfsen komt in Borne met de schrik vrij in de Overijsselse derby tegen Borhave. Drie kwartier dicteerde Borhave de wedstrijd en kon het Dalfsen onder druk houden. Een dip halverwege de tweede helft bij  de thuisploeg gaf Dalfsen de gelegenheid de achterstand in te lopen en een klein  gaatje te slaan dat bleek voldoende voor de winst.

Na een gelijkopgaand eerste kwartier (7-6) sloeg Borhave in het tweede kwart van de eerste helft een gaatje van vijfdoelpunten richting de rust die inging met een 18-13 tussenstand. In de tweede helft komt Dalfsen iets terug maar halverwege de tweede helft staat Borhave nog altijd op een kleine voorspong : 23-21 Dan raakt Borhave de grip op de wedstrijd kwijt en buigt Dalfsen binnen vijf minuten de achterstand om in een voorspong: 23-24 om via 24-25 weg te lopen naar 24-27.  Ondanks dat Dalfsen de voorsprong nog kan uitbreiden naar vier doelpunten verschil (25-29) wordt het in de laatste twee minuten nog spannend als Borhave nog weet terug te komen maar strand op één doelpunt. Eindstand 29-30

Foreholte - Quintus

Quintus had zaterdagavond in de Zuid-Hollandse derby weinig moeite met debutant Foreholte. De Heulse ploeg speelde vanaf de eerste minuut een gewonnen wedstrijd. Na vijf minuten scoorde Foreholte de eerste treffer. Quintus had er op dat moment al vijf in liggen (1-5). Halverwege de eerste helft was het verschil al opgelopen naar tien doelpunten (4-14). Quintus denderde door en zocht met een comfortabele voorsprong (10-24) de kleedkamers op.

In de eerste tien minuten van de tweede helft liep de Heuse ploeg weg naar een verschil van zeventien doelpunten: 14-31 Dan zakt de concentratie bij de Heulse ploeg en scoort Foreholte zes keer op rij en komt daarmee terug naar 20-31. Nog niet verontrustend maar een time-out zorgt ervoor dat Quintus weer bij de les is. Van 24-37 (54’) stoomt de Heulse ploeg door naar de 26-44 eindstand.

Zondagmiddag  worden Handbal Venlo vs V&L en E&O vs VZV nog gespeeld. De wedstrijd tussen Handbal Venlo en V&L is vanaf 14:00 uur rechstreeks te zien bij de NOS op NPO1 in het programma Studio Sport.