Nieuws

VOC speelster Nathalie Hendrikse vertrekt naar Noorwegen

Afgelopen mei werd ze kampioen met Succes schoonmaak VOC Amsterdam maar komend seizoen zal de 22-jarige linkshandige rechterhoekspeelster Nathalie Hendrikse te bewonderen zijn in de Noorse competitie. Hendrikse, die haar hele leven heeft gespeeld bij VOC in Amsterdam Noord, gaat spelen voor Gjerpen Handball, dat aan het tweede seizoen op het hoogste niveau gaat beginnen en waar ook keepsters Annick Lipman sinds dit seizoen haar opwachting maakt .

Hendrikse was begin augustus op trainingsstage in Noorwegen en heeft toen een uitstekende indruk achtergelaten. Zo goed dat de coach van Gjerpen Ketil Arntzen graag met haar verder wil. “Buiten het feit dat ze een van de gaten in de selectie kon dichten als linkshandige speelster hadden ook de speelsters een goede indruk van haar gekregen,” aldus de coach, die haar afgelopen woensdag van het vliegveld heeft gehaald en daarna ook haar contract heeft getekend.

Hendrikse, die in Nederland modellenwerk deed voor onder andere Heineken en Adidas, wil zich in Noorwegen als handbalster verder ontwikkelen. "Ik wil een betere speelster worden en wil daar hard voor trainen, hetgeen in Nederland moeilijk te realiseren is," aldus de Amsterdamse.

Deel dit bericht