Nieuws

Voorbereiding: VOC zet in op de doorstroom van eigen talenten

Succes Schoonmaak/VOC Amsterdam start dinsdagavond 1 augustus met haar voorbereidingen op het seizoen 2017-2018. De landskampioen van vorig seizoen doet dat zonder de vertrokken speelsters Charris Rozemalen (Bietigheim) en Quinty ter Horst (Dalfsen) en de gestopte keepster Martine Hoogewoud. Verder heeft de nieuwbakken trainer/coach Ricardo Clarijs zijn selectie intact weten te houden, in roerige periodes een prestatie op zich. De enige nieuwkomer is Lynn Molenaar, afkomstig van ZAP.

De coach is erg  blij dat men de kern van het team heeft kunnen behouden voor dit seizoen. “Natuurlijk zullen we de gaten van de drie vertrokken speelsters moeten opvullen, ze waren van grote waarde voor de selectie. Maar ik denk dat dat zeker moet lukken”, aldus Clarijs. “Het feit dat VOC kan bouwen op een gedegen jeugdopleiding, die jaar naar jaar strijdt om de titels, maakt dit gemakkelijker. Dat is voor ons de enige manier om de selectie aan te vullen: met jeugdige talenten. En daar hebben we er voldoende van. Kijk alleen al naar de U19 en U17 selecties. Daar zijn ze niet alleen mee, ze presteren individueel ook nog eens goed”.

Bij de start van de voorbereiding heeft het team vier volle trainingsweken om voorbereid te zijn op de eerste serieuze wedstrijd van het seizoen 2017-2018, de Supercup. “Een toetje, dat we verdiend hebben met het landskampioenschap, dat is erg mooi. We krijgen onze internationals de week ervoor pas terug, dus dat is een extra uitdaging daarin”

Daarna speelt VOC voor de Europa Cup tegen ZRK Medicinar uit Servië, alvorens de competitie-opening is tegen Foreholte op 23 september. Een bijzondere opening voor de trainer/coach, want met Foreholte werd hij vorig seizoen ook nog eens kampioen van de Eerste divisie. “Ja, ach, dat zal wel toeval zijn”. Of ik dat een leuke start vind? “Geen idee eigenlijk. We zullen toch een keer naar Voorthout moeten. Het is een geweldige club, en ik ga daar graag heen, dus dan maar gelijk het eerste competitieweekend,” zo zegt de oefenmeester met een glimlach.

Over de doelstellingen is men duidelijk in Amsterdam-Noord: zoveel mogelijk mee doen om de prijzen, in alle competities. “Of dat reëel is dat zien we na een aantal weken wel, dat is ook afhankelijk van de concurrentie. Maar we hebben een sterke selectie met veel ervaring en uitstekende talenten. Die mix geeft mij vertrouwen in een mooi seizoen, en zorgt er al weken voor dat ik sta te popelen om te beginnen”, zo laat de immer enthousiaste Clarijs weten.

Het voorbereidingsprogramma

Donderdag 17 augustus

19:00 uur  Den Haag:  Haukar(ISL) – VOC   

Zaterdag 19 augustus

trainingsstage

19.30 uur Zwartemeer: Rosengarten-Buchholz (D) – VOC

Donderdag 24 augustus

Oefenwedstrijd,

19.30 tegenstander n.n.b.  in Sporthallen Zuid Ansterdam

Zondag 27 augustus

Supercup ‘The Dome’ in Houten

14:00  VOC - Dalfsen

Donderdag 31 aug-zaterdag 2 september

Trainingstage met IBV Vestmannaeyjar(ISL)

Zaterdag 9 september

Europa Cup EHF-Cup.

VOC-ZRK Medicinar – Europacup

Zaterdag 16 september

ZRK Medicinar-VOC – Europacup

Zaterdag 23 september

Start competitie

20.45: Foreholte-VOC

  

Deel dit bericht