Nieuws

Wie volgt LIONS naar de finale om het kampioenschap

Nadat de regerend landskampioen OCI-LIONS zich afgelopen dinsdag heeft geplaatst voor de finale om de landstitel is de vraag dit weekend wie de Limburgers gaat volgen naar de best of three finale.

In Volendam staat zaterdagavond om 19:00 uur de tweede finalewedstrijd tussen Kras Volendam en FIQAS Aalsmeer op het programma. Aalsmeer won afgelopen zondag de eerste wedstrijd in eigenhuis na een 12-13 ruststand met 23-21 en begint daarmee met een minimale voorsprong aan de return in Volendam. De eerste wedstrijd was geen hoogstaande partij. Aan beide kanten werden veel open kansen gemist waarbij voor Aalsmeer een goede uitgangspositie die het na vijftien minuten had opgebouwd helemaal teniet zag gaan van 9-5 (15’) ging het naar 14-16 (38’)

Aalsmeer coach Wil Plugge is dan ook heel duidelijk over de kwaliteit van vorige week. ”Beide ploegen moeten het veel beter doen dan afgelopen zondag om uiteindelijk te kunnen winnen”. Twee keer troffen beide ploegen elkaar in de BENE-Legaue. Thuis was Aalsmeer de sterkster terwijl er in Volendam met 24-24 werd gelijk gespeeld. Aalsmeer heeft zich reeds geplaatst voor de bekerfinale op Hemelvaartsdag. Volendam staat nog met lege handen. Zaterdag is dan ook de laatste kans voor de ploeg van Piotr Konitz, uit het dorp aan de boorden van het IJsselmeer, om nog kans te maken op een prijs dit seizoen.

Plugge verwacht dan ook dat het een heftige strijd gaat worden. De coach van Aalsmeer geeft beide ploegen evenveel kansen. “Het zal 50/50 zijn” aldus de trainer coach die zijn ploeg, waarover hij sinds november de scepter zwaait, net op tijd  aan de praat heeft gekregen. Na de forse nederlaag bij LIONS in de eerste play-off wedstrijd lijkt er een knop te zijn omgezet waarna de resultaten steeds beter werden.   

De wedstrijd in Volendam staat onder leidinging van de heren scheidsrechters Ferry van de Beek en Niels Egberts. de waarnemen bij de wedstrijd is Ferry van der Helm

De wedstrijd zal Live stream via het youtube kanaal van FIQAS Aalsmeer in Volendam stijl te zien zijn: Kijk hier verder

Deel dit bericht