Hoofdrol voor Nick Masmeijer bij winnend Hercules

Den Haag - De handballers van Hercules kenden een uitstekend weekeinde in de strijd tegen degradatie uit de eredivisie. Zaterdag won het team van het interimduo Jelle Jorna/Robin Vendeloo met 25-31 van het sterke opleidingsteam van Limburg Lions. Gisteren was Hercules de andere Limburgse club, Bevo, met 29-27 de baas.

Vier kostbare punten die weer wat licht brengen in de donkere tunnel. Tegen Lions was het bij de rust al 6-17 voor Hercules en dat was de beslissende tik. Nick Masmeijer scoorde zesmaal en werd uitgeroepen tot Man of the Match. Jorik Lommen schoot zeven keer raak, Yannick Boers en Boy Koreneef (beiden vijf) waren de andere topschutters.

Ook tegen Bevo waren Nick Masmeijer (elf doelpunten) en Yannick Boers (tien) de beste schutters. Vooral Masmeijer speelde aan de cirkel een formidabele wedstrijd. Keeper Jeroen van ’t Hart behoedde zijn team met een serie cruciale stops voor een nederlaag.

Bij 25-27, vijf minuten voor tijd, zag het er zorgelijk uit. Een strafworp van Jorik Lommen en twee fraaie treffers van  Boers zorgden voor de noodzakelijke overwinning. Met nog twee duels te gaan, tegen Aalsmeer en Houten, heeft Hercules nog steeds zicht op handhaving in de eredivisie.