Volendam geeft plaats in de final4 uit handen

Door de winst van Targos Bevo Hc op Hubo Initia Hasselt heeft Kras Volendam plaatsing voor de Final4 niet meer in eigen hand. Willen de Volendammers niet ontbreken op het eindbal, dan moet er volgende week op bezoek bij KV Sasja gewonnen worden en zal Bocholt moeten winnen van Bevo. Ook het doelsaldo speelt hierin een rol van belang. Bij een eventuele winst van Volendam kan Bocholt alleen bij een monsterscore over het team van Mark Schmetz heen gaan en zo het laatste ticket bemachtigen. ,,De kans dat we ons plaatsen is klein. Maar we gaan er alles aan doen om gewoon onze wedstrijd te winnen. Daarna zien we het wel,” aldus Schmetz

De eerste tien minuten van het duel tegen Tongeren verliepen gelijk op. Maar vervolgens kreeg Tongeren, geholpen door wat slordigheden van Volendam-spelers en een aantal goede reflexen van doelman David Polfliet, het heft in handen. De Belgen bouwden een voorsprong van vijf doelpunten: 5-10 werd het na een kleine twintig minuten spelen. Daarna was het de beurt aan de Volendammers. De aanvallen verliepen veel geconcentreerder en dat zorgde ervoor dat de thuisploeg binnen vijf minuten de stand gelijk had getrokken tot 10-10. Joey Duin schoot zijn ploeg één minuut voor de pauze zelfs op voorsprong. Toch leidde Tongeren met rust (12-13).

Binnen vijf minuten na de thee greep Volendam weer de voorsprong (14-13). Vanaf dat moment ontliepen de ploegen elkaar nog nauwelijks. Tot aan de laatste minuut bleef het bijzonder spannend en was het verschil tussen beide ploegen hooguit één treffer. Een geweldige trefzekere effectbal van Jorn Smits (topscorer met zes goals) was het doelpunt van de wedstrijd maar uiteindelijk was het niet genoeg en gingen de Belgische gasten er met een 21-23 overwinning vandoor.