Aalsmeer pakt derde plaats In BENE-League 2017-2018

Zondagmiddag om 13:30 begon de finaledag van de  BENE-League 2017-2018 met de wedstrijd om plaats drie en vier tussen FIQAS Aalsmeer en Hubo Initia Hasselt .

De beide verliezers van de halve finale waren niet zo’n voorstander om deze wedstrijd te moeten gaan spelen. Het wordt gezien als een moetje maar voor opmaken van de ranking van de BENE-Leauge wel een noodzakelijke wedstrijd.

Hasselt begon het beste aan de  wedstrijd en opende met een 1-4 score. Aalsmeer moest lang in de achtervolging om in deze emotieloze wedstrijd de achterstand in te lopen. Bij 12-12 kwamen de Noord Hollanders voor het eerst langszij. In de laatste minuut voor rust voor het eerst op voorspong: 16-15 werd het door Dekker. Robyns zette daarna nog de 16-16 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft nam Aalsmeer het heft in handen en kon uitlopen naar een maximale voorspong van vier treffers 26-22 halverwege de tweede helft. Hasselt, dat met de vier eigen jeugdspelers Brent Haesevoets, Cederic Barthels, Niels Kelchtermans en Samuel Begbey,  in de tweede helft speelde die komend seizoen wel eens tot de basis van de nieuwe ploeg kunnen gaan behoren, kwam nog een keer terug na 26-26 maar het slotakkoord was voor Aalsmeer.  De ploeg van Bert Bouwer speelde de wedstrijd rustig uit naar de 31-28 overwinning.

Daarmee pakt de Noord-Hollandse ploeg de derde plaats in de eindrangschikking van de BENE-League