Nieuws

Alleen maar verliezers

Breuk tussen Quintus en trainer René Romeijn

Kwintsheul - De breuk tussen René Romeijn en handbalvereniging Quintus sloeg in als een bom. De relatie tussen de beide partijen leek een prima match. Toch ging het onverwacht mis. Een reconstructie.

Door Peter Lotman  -  Romeijn is er nog steeds beduusd van dat hij na spoedberaad van de sectie topsport te horen kreeg dat Quintus volgend seizoen geen gebruik meer zal maken van zijn diensten. Een groot verschil in visie werd door de leiding van de Westlandse club als motief aangegeven. Dieper graven brengt de ware reden naar boven. 

De teleurgestelde oefenmeester: ,,Ze verwijten mij vooral dat ik te eigenmachtig ben opgetreden met zaken als sponsoring en het organiseren van acties om bijvoorbeeld Europa Cup te kunnen spelen. Ik heb mijn contacten aangeboord, maar had meer overleg moeten plegen met het bestuur en de penningmeester.”

Het conflict lijkt dus meer zijn oorsprong te vinden in organisatorische zaken dan op het gebied van het training geven en de coaching. Voorzitter van de Sectie Topsport Quintus (STQ) Peter van Holsteijn: ,,Wij willen er niet te diep op ingaan, maar meerder factoren lagen ten grondslag aan dit besluit. Maar de financiële zaken rond sponsoring en dergelijke vormden wel de hoofdoorzaak.”

Overvallen

Ook de speelsters voelden zich overvallen door het plotselinge besluit van de STQ. Cynthia Grift namens de spelersraad: ,,Er is begrip voor de beslissing, maar de teleurstelling is groot. Het is zó onverwacht. Het is een geschil tussen René en het bestuur waarbij de groep niet betrokken is geweest. Dat maakt het voor ons heel lastig. Wij vinden het erg jammer dat hij weg moet. Er was een prima klik tussen René en het team. Nu maar weer afwachten wie er de nieuwe trainer wordt. Dat maakt het voor ervaren speelsters, zoals ik, extra moeilijk.”

Ook Grift heeft het idee, dat vooral het eigenmachtig optreden van Romeijn met betrekking tot de randzaken de doorslag heeft gegeven. ,,De intenties van René waren goed. Hij deed dat allemaal voor de club en ons team. Hij wilde meer geld beschikbaar hebben voor allerlei activiteiten, zoals ook voor de Europa Cup en trainingskampen. Maar hij handelde niet in overeenstemming met het beleid van de vereniging.”

Beste bedoelingen

Romeijn bevestigt, dat hij in zijn enthousiasme niet altijd de formele weg bewandelde. Ook bij de komst van nieuwe speelsters ging hij soms zijn eigen weg om die binnen te halen. ,,Maar allemaal met de beste bedoelingen voor de club. Ik wilde de vereniging snel omhoog brengen zoals ik al eerder heb gedaan. Tja, en dan kun je niet altijd blijven wachten op een beslissing van het bestuur”, vindt Romeijn die in het verleden Quintus naar landstitels en bekers leidde. Dat was ook de reden dat hij aan het begin van het seizoen werd teruggehaald. 

Een herhaling van dat succes komt er dus niet. Na één seizoen houdt het al weer op. Dat is pijnlijk voor alle betrokkenen. Zoals zo vaak, zijn er ook ditmaal alleen maar verliezers.

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Deel dit bericht