Nieuws

Anouk Zwinkels terug bij Quintus

AD SPORT / Peter Lotman - Trainer/coach René Zwinkels van de vrouwenploeg van Quintus heeft er voor komend seizoen opnieuw een sterke troef bij. Anouk Zwinkels heeft besloten zich weer aan te sluiten bij de selectie van de Heulse formatie. De 24-jarige opbouwspeelster stopte vorig jaar na de gewonnen bekerfinale tegen Handbal Venlo. Juist in die eindstrijd was zij met beslissende doelpunten in de slotfase mede bepalend voor de overwinning van Quintus.

Toch besloot zij een punt te zetten achter haar succesvolle, maar veel te korte loopbaan. Ze was pas 23 jaar, maar had voorlopig even genoeg van de handbalsport. Met haar team behaalde zij de nodige successen in de vaderlandse competitie en in diverse Europa Cupwedstrijden. Samen met nog vier andere basisspeelsters vormde de gewonnen bekerfinale het slotstuk.

Tot het toch weer begon te kriebelen. De afgelopen tijd trainde Anouk Zwinkels, ondanks de lastige corona-periode, al weer mee met Quintus in aangepaste vorm. Dat beviel zó goed, dat een paar goede gesprekken met coach René Zwinkels al snel leidden tot de gehoopte terugkeer op het hoogste niveau. Zij maakte ooit deel uit van Jong Oranje en werd met Quintus Nederlands kampioen bij de jeugd.

Intensief

De sterke schutter, die vaak hoog op de topscorerslijst eindigde, kijkt al weer uit naar de nieuwe competitie. “Het waren vooral de wedstrijden die ik miste. Het spelletje blijft gewoon heel gaaf. En zeker die finalewedstrijden. Daar train je het hele jaar zo intensief voor. Maar ik kon het op dat moment even niet meer opbrengen. Het kost zó veel tijd en energie en dat gaf toen de doorslag om voor andere sporten te kiezen. Totdat ik er toch weer veel zin in kreeg.”

Anouk Zwinkels, werkzaam in de verkoop bij het Westlandse SV.CO, kijkt uit naar het nieuwe seizoen. “We hebben een vrij jong team met ook veel meiden met ervaring. Ik verwacht, dat we daardoor juist van alle kanten sterk zijn en zeker kunnen meedoen om de prijzen. Bovendien is de sfeer in het team positief en gezellig. Ik vind het mooi, dat iedereen zo fanatiek is en echt graag wil.”

Bepalend

Ook René Zwinkels is uiteraard verheugd met de terugkeer van de zo bepalende schutter in zijn ploeg. “Anouk heeft een gevaarlijk schot vanuit de tweede lijn. Dat heeft ze de afgelopen seizoenen vaak laten zien. Dat kunnen we goed gebruiken in ons team. Bovendien is ze fanatiek en dat werkt aanstekelijk binnen de ploeg. Ik ben blij, dat ze die beslissing heeft genomen. Zij past goed in het jonge team waarmee we straks de competitie ingaan.”

Quintus haalde eerder al de in Duitsland gelouterde Celine Michielsen binnen, die samen met Anouk Zwinkels en midopbouwster Lisanne Kruijswijk een sterk trio kan vormen.

cover Anouk Zwinkels (15) Europees in actie tegen Vlug en Lenig, november 2018

foto archief HSP / Patrick Dolkens

Deel dit bericht