Nieuws

Arber Qerimi speelt met België tegen zijn clubtrainer

Door Frits Feuler – Een mooi affiche in de kwalificatiereeks in groep 2 voor de Red Wolves, de Belgische nationale ploeg. Op woensdag 24 oktober (18 uur) in Zrenjanin treft de ploeg Servië in het eerste duel om een ticket voor deelname aan EURO 2020.  Vier dagen later (zondag 28 oktober) is in de Sportoase in Leuven (15.45 uur) Kroatië de volgende tegenstander in de poule waarin ook Zwitserland geloot is.

Het duel tegen Kroatië is voor spelverdeler Arber Qerimi iets bijzonders. De ex-speler van Tongeren verkaste vorig seizoen richting Frankrijk maar kwam daar niet echt aan spelen toe. Dat leidde tot een overgang naar het Macedonische Metalurg Skopje tijdens de zomerperiode.

Maar in Skopje verbleef de Belgisch international slechts een paar weken: hij zag meer uitdaging bij het Kroatische PPD Zagreb dat tot nu toe met succes in de VELUX EHF Champions League speelt. Trainer bij dit clubteam is de ervaren Lino Cervar. Maar die is op zijn beurt ook weer bondscoach van de Kroatische nationale ploeg.

Afgelopen week in Zaporoshe, v.l.n.r. waarnemer Klaus-Dieter Convents, Lino Cervar en Arber Qerimi  foto LFH

Voor Cervar genoeg redenen om Qerimi goed in de gaten te houden en zijn ploeg daarop voor te bereiden. Anderzijds zal de ‘kleine’ Belg een paar dagen later zeker met een grijns op zijn gezicht de trainingshal bij zijn club binnen stappen als ‘zijn’ België de grote trainer een loer heeft kunnen draaien.

Deel dit bericht