Nieuws

Belangrijke puntenwinst Odense bij Brest-Bretagne

Van de Redactie– Tess Wester heeft op de achtste wedstrijddag in de groepsfase van de Champions League met Odense twee heel belangrijke punten gepakt bij het Franse Brest-Bretagne: 24-29, na een 13-13 ruststand.

De beide keepsters bij de huidige koploper in de Deense competitie hadden hun zaakjes goed voor elkaar. Wester kende een stoppercentage van 40% (10/25), haar teamgenote Rheinhardtpakte er 4 van de 13 (31%). Kathrine Brothmann-Heindahl en Mette Tranborg scoorden elk vijf keer, Nadia Offendal haalde 5 uit 7.

Komende zaterdag ontvangt Odense in eigen hal (14.30 uur, via livestream te volgen op www.ehftv.com) concurrent Kopenhagen. Een duel dat uitsluitsel moet geven wie er als nummer vier door gaat naar de kwartfinales. Op de slotdag mag Odense nog op bezoek in Rostov, terwijl Kopenhagen thuis koploper Metz ontvangt. Als ‘opwarmertje’ spelen Odense – thuis tegen Aarhus – en Kopenhagen – thuis tegen Holstebro – komende woensdag nog in competitieverband.

In de Bundesliga bij de mannen tikte Lemgo – met Dani Baijens en Fabian van Olphen – twee punten bij met een 24-20 zege op Leipzig. Lemgo behoudt plaats 8 (22-21). Beide Nederlandse spelers scoorden niet. Bobby Schagen kwam niet in actie bij Stuttgart dat op bezoek ging bij nummer vier Magdeburg: 37-30. Met 17 uit 22 staat de ploeg uit Zuid-Duitsland negen punten verwijderd van een degradatieplek waarvoor op dit moment Bietigheim en Ludwigshafen in aanmerking komen.

Koploper in de Bundesliga, Flensburg-Handewitt, redde het in het voorlaatste groepsduel bij PPD Zagreb nipt: 21-22. Koploper PSG vertoeft op eenzame hoogte (13-24). Szeged, Flensburg, Nantes, Motor Zaporoshe en Zagreb gaan naar de tussenronde en worden gekoppeld aan de vijf ploegen uit de andere groep: Veszprem, Vardar, Vive Kielce, Rhein Neckar Löwen en Meshkov Brest. Barcelona mag, evenals PSG, de tussenronde overslaan.

Uit groep C en D komen de nummers een en twee tegen elkaar uit in een play off-ronde: Bjerringbro-Wisla Plock en Sporting-Bucuresti.

Zaterdag won de Portugese ploeg thuis nip: 32-31. Donderdag is de terugwedstrijd. Bjerringbro won op het veld van Wisla: 22-26. Zondag is de return. De beide winnaars vormen de elfde en twaalfde ploeg voor de tussenronde. De zes winnaars plus PSG en Barcelona gaan door naar de kwartfinales. De FINAL4 is op 1 en 2 juni in de Lanxess Arena in Keulen.

Deel dit bericht