Nieuws

Bobby Schagen stunt met punt tegen landskampioen THW Kiel

Door Paul van den Deijssel - Bobby Schagen stuntte zondagmiddag met zijn team TBV Lemgo tegen de CL-winnaar van 2020 THW Kiel door met een 21-21 gelijkspel een punt te pakken.

Voor 3605 toeschouwers in de sfeervolle Phoenix Contact Arena ontspon zich van meet af aan een spannend duel waarbij er heel veel energie in de dekking werd gelegd.

Beide ploegen kwamen daardoor moeizaam tot scoren, na het eerste kwart was de tussenstand 5-5. Ook de ruststand (10-9) gaf hier blijk van. Schagen had met drie treffers een groot aandeel in de score van de thuisploeg, de 31-jarige Amsterdammer mocht in de basis weer op zijn favoriete rechterhoekpositie opereren.

Na de hervatting bleven de doelpunten schaars, de thuisploeg leek in de slotfase aan het langste eind te trekken, maar Zerbe miste bij 20-19 een strafworp.

Hoofdrollen waren er deze wedstrijd voor beide doelmannen, bij THW Kiel staat wereldtopper Niklas Landin onder de lat en bij TBV Lemgo was de 22-jarige Finn Zecher in bloedvorm waardoor hij Man of the Match werd.

Waar Schagen bijna de volle speeltijd op het parket aanwezig was, waren er geen speelminuten weggelegd voor Niko Blaauw. De Alphenaar maakt veel speelminuten in TBV Lemgo 2 en wordt klaar gestoomd om voor de hoofdmacht een meerwaarde te worden.

Voor Schagen c.s. was het gisteren de start van tropenweken, dinsdagavond wacht in de Europa Liga Benfica Lissabon, zondag de uitwedstrijd bij GWD Minden. Daarna op dinsdag 26 oktober de uitwedstrijd in en tegen het Franse Nantes en dan op zondag voor de interlandweek de thuiswedstrijd tegen Füchse Berlin.

cover Lemgo aan het feest!

foto Paul van den Deijssel

Deel dit bericht