Bocholt wint duel der giganten van Visé

Door Bocholt - Het talrijk opgekomen publiek werd bij Achilles Bocholt tegen Visé verwend met een leuke pot handbal. Onze heren leverden een degelijke prestatie af en kwam eigenlijk nooit in de problemen tegen Visé.

In het eerste kwartier kon Visé nog gelijke tred houden, daarna nam Sezoens Bocholt een voorsprong die ze niet meer zouden afgeven. Na een uur speeltijd stond er een duidelijke 31–24 op het scorebord.

Er was nog geen minuut gespeeld en Vincent Bello mocht al voor 2 minuten op de bank. Serge Spooren opende nadien de score voor de thuisploeg. Doelpunten van Hamza Hadzic zorgden ervoor dat Visé bij kon blijven. Een knappe redding van Clem Leroy en een doelpunt van Sergio Rola brachten Bocholt een eerste keer 3 doelpunten voor. Tim Claessens deed er ook nog eentje bij en Sergio Rola kon scoren via een tegenaanval. Gava Sebastien en Bartosz Kedziora zorgden ervoor dat Bocholt niet verder kon uitlopen.

Kloof

Na een tijdstraf voor Jeroen De Beule stopte Leroy de strafworp van Bello! Meteen daarna wist Yves Vancosen te scoren in het lege doel. Hadzic zorgde dan weer voor de aansluitingstreffer. Wout Winters en Rola, op tegenaanval weggestuurd door Leroy na alweer een redding, zorgden terug voor een driepuntenkloof. Ook Ruben Roelants mocht iets later voor een tijdstraf naar de bank. De Beule antwoordde echter met een streep in de winkelhaak: 10-6. Yannick Glorieux kon de voorsprong nog vergroten na een schitterende achterwaartse pas van nieuweling De Beule. Met nog tien minuten op de klok in de eerste helft zag ook Rola hoe Nicholas Plessers zijn strafworp tegenhield. 5 minuten later was het Glorieux die de strafworp wél kon verzilveren en er stond een marge van vijf op het scorebord. Camille Ngueme en Vancosen konden weliswaar nog milderen maar flankspeler Glorieux legde vanaf de strafworplijn de ruststand vast: 16–11.

Gemotiveerd

Bocholt kwam gemotiveerd terug uit de kleedkamers, Winters meteen voor 2 doelpunten op rij. Kedziora kon nog tegenprikken, maar Spooren en opnieuw Glorieux zorgden voor een verschil van 8 na 5 minuten in de tweede helft: 20–12. Bello probeerde nog te milderen voor Visé met ook 2 doelpunten op rij. Glorieux, deze keer met een lobje hield het verschil echter op 8: 22-14.

Jeroen De Beule, hoog opspringend, foto club

Vancosen en Hadzic gaven niet op en brachten Visé terug tot 4 doelpunten. Dit was echter gerekend zonder Rola en Roel Valkenborg. Die laatste tilde de stand naar 28-21, met nog iets meer dan 5 minuten op de klok. Vervolgens wist Thomas Driessen knap de 30e te scoren na een tegenaanval. Hadzic mocht het laatste doelpunt van de wedstrijd per strafworp laten optekenen: 31-24. Klus geklaard door een degelijk spelend Bocholt!

Volgende week wacht de verplaatsing naar Quintus. In de eerste wedstrijd was Aalsmeer nog een maatje te groot voor hen, maar gisteren behaalde ze een eerste overwinning tegen Atomix.

Sezoens Bocholt: Leroy, Gijbels, Vesteijnen, Winters (4), Wauters, Glorieux (5/3), Koninkx, Spooren (6), Valkenborgh (3), Lamers J., Driesen (2), Roelants (1), Claessens (2), Rola (6), De Beule (2).

Visé: Brixhe (1), Carvalhais, Gava (2), Ranc, Destexhe, Massat, Plessers, Nguema (1), Delatte, Vancosen (6), Boyon (1), Lahonda, Hougardy (1), Kedziora (3), Bello (2), Hadzic (7/2).