Nieuws

Bronzen medaille voor Noorwegen

Inhaalrace Rusland te laat ingezet

Van de Redactie – Met een verdiende maar toch nog benauwde 29-26 zege op Rusland heeft Noorwegen zich op het EK U19 in Györ verzekerd van de derde plaats.

De start van de Scandinavische ploeg die het in de halve finale tegen Nederland moest afleggen, was perfect: 9-3 na nog geen tien minuten speeltijd. Maar Rusland kroop stapje voor stapje dichterbij aan de hand van spelverdeelster Valeriia Kirdiasheva (Lada Togliati) die uiteindelijk met 9 treffers uit 13 pogingen een groot aandeel in de opmars van haar ploeg had. Dat ze na afloop ook nog tot ‘woman of the match’ werd uitgeroepen, is tercht.

Opmars

Halverwege stond Noorwegen nog altijd ruim in de plus: 19-13. Die marge bleef nog een kwartier gehandhaafd (24-18) voordat de Russiche opmars echt gestalte kreeg: 25-23.

Noorwegen dreigde overlopen te worden, Rusland speelde met meer rendement en had bij 28-26 (27’) zelfs uitzicht op een verlenging. De Noorse coach vluchtte nog snel in een time out om de ploeg te hergroeperen.

                                             

Twee afspeelfouten, elke ploeg een, voerden de spanning nog even op. Toen echter werd snel duidelijk dat een extra speeltijd er niet meer in zat. De Noorse Christine Karlsen Alver tekende met een droge knal voor de laatste treffer: 29-26.

 

Deel dit bericht