Bucuresti derde bij Champions League Final4

De Roemeense handbalsters van Bucuresti zijn zondagmiddag op de derde plaats geëindigd bij de Champions League Final4 in het Hongaarse Boedapest. In de wedstrijd voor plaats drie wonnen de Roemeensen, na een 19-14 ruststand, met 31-30.

Rostov-Don kende een slechte start en kwam via 7-2 na 23 minuten spelen op een achterstand van acht doelpunten: 16-8. Vervolgens nam Bucuresti het te gemakkelijk op en kreeg de Russische ploeg weer de gelegenheid zich langzaam terug in de wedstrijd te spelen. Gerust werd er bij 19-14.

Na de pauze bleef het verschil rond de vijf doelpunten hangen. Maar vanaf 25-20 (41’) liep Rostov Don in rap tempo in. Zeven minuten later werd het door Sudakova 25-25 en kwam er alsnog een spannend laatste kwartier waarin Bucuresti toch nog aan het langste eind trok en met 31-30 de derde plaats voor zich opeiste.

Na het winnen van de Champions League in 2016 en de vierde plaats in 2017 was er het brons in 2018 voor de ploeg uit Roemenië. Voor Rostov Don was, na het winnen van de EHF-Cup vorig jaar, dit de eerste deelname aan de Champions League Final4.