Dalfsen voor vierde maal naar bekerfinale

Quintus coach Alex Curescu was er vooraf nog vanuit gegaan dat zijn ploeg er alles aan zou doen om toch te proberen om op 14 mei de bekerfinale in Almere te kunnen gaan spelen. Vijf minuten was de strijd gelijkwaardige (3-2) maar daarna was het snel over voor de Heulse ploeg als het halverwege de eerste helft 9-2 wordt. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Dalfsen had de ruime voorsprong en kon deze tot aan de rust consolideren. Met en 18-10 voorsprong ging de regerend en viervoudige bekerwinnaar de kleedmaker in.

De start van de tweede helft is voor Dalfsen dat meteen uitloopt naar 21-10 en daarmee was duidelijk dat de Heulse ploeg in de tweede helft niet op clementie van Dalfsen hoefde te rekenen. De ploeg van Peter Portengen zag dat de voorsprong alleen maar zag verder groeide27-13. Alleen tussen de 47e en 54e minuut Kon men nog wel iets terug doen en met maar veder dan 28-18 kwam Quintus niet. Uiteindelijk plaatste Dalfsen zich met een 32-20 gemakkelijk voor de vierde keer voor de bekerfinale. Na Quintus en tweemaal Hellas is nu SEW de tegenstander