Nieuws

Dallfsen en nieuwkomer DSVD bijten het spits af in de eredivisie

Zaterdag eerste duel in de vrouwen eredivisie

Door Frits Feuler - In de competitie in de eredivisie bij de vrouwen openen Morrenhof Janssen/Dalfsen en Boer’n Trots Kaas/DSVD (ja, het is even wennen aan de nieuwe naam…) zaterdag 8 september om 19.00 uur in de Trefkoele in Dalfsen het nieuwe seizoen met een vooruitgeschoven duel. Dalfsen heeft volgend weekeinde, als alle andere clubs in actie komen, Europese verplichtingen.

Dalfsen zag een aantal sterkhouders vertrekken maar gaf meteen ook weer talentvolle jeugdspeelsters de kans via het ‘Dalfsen-programma’ die talenten verder te ontwikkelen. Prettige bijkomstigheid: Monique Tijsterman ziet als nieuwe coach van de Jong Oranje-ploeg veel eigen speelsters dagelijks op de Handbalacademie plus nog een hele lading van met name ‘concurrent’ VOC.

Nieuw in de ploeg uit Dalfsen zijn Lisa Bosch (eigen jeugd), Tessa Hilbrands (E&O), Clara Verschuuren (Waasmunster België), Kelly Kolthof (E&O), Tanita Mooijer (VOC Amsterdam), Kalia Klomp (V&L), Dominique Koppe (VOC) en Roos Daleman (Quintus).

  Kalia Klomp, DSVD

Larissa Nusser (Kobenhavn Håndbold, Denemarken), Ana Pavkovic (Neckarsulmer Sport-Union, Duitsland), Yara Ten Holte (Borussia Dortmund, Duitsland), Fenne Rijks (gestopt), Jill Huizing (gestopt), Chantal Lokkert (gestopt), Ellen Jansen (SV Union Halle-Neustadt met dubbel speelrecht bij HC Leipzig, Duitsland) en Sharon Nooitmeer (Metz Handball Frankrijk) leverden hun sportspullen in bij de club.

Debutant DSVD uit Deurningen zal alle zeilen moeten bijzetten om niet na een seizoen al uit de eredivisie te kukelen. Dat gaat veel bloed, zweet en tranen kosten. Niets is meer hetzelfde als vorig jaar, alles wordt harder, sneller en degelijker. Tussendoor een stuntje en een onverwacht puntje meepikken zou geen verkeerde gedachte zijn! Roos Jannink (Bentelo) en Pipy Wolfs (eigen jeugd) zijn de aanvulling voor de breedte. De rest van de groep is intact gebleven.

De 16-jarige Lynn Kuipers sluit onopvallend aan bij de hoofdmacht. De linkshandige rechteropbouwspeelster uit Albergen is gedreven en blij dat ze komend seizoen misschien al een aantal momenten op het hoogste niveau kan mee pikken. Begonnen is ze bij De Tukkers, daarna volgde de overstap naar DSVD. Haar nog jonge leventje draait om handbal, zo meldt ze in de regionale media. “Handbal is een fysieke sport. Ben altijd bezig met handbal, met krachttraining. Let op mijn voeding, zorg ervoor dat ik voldoende rust heb.”

Komend seizoen speelt Lynn dus vooral nog in dames 2, een opleidingsteam voor dames 1. “Dames 1 speelt in de eredivisie. In de voorbereiding heb ik een aantal wedstrijden met dames 1 mee mogen spelen en straks in de competitie mag ik ook een aantal wedstrijden mee. Bij DSVD krijg ik de kans om mijzelf verder te ontwikkelen en om zo door te groeien. Hier ben ik erg blij mee.”

In de komende jaren hoopt ze door te stomen naar Oranje-U18 en Oranje-U20. “Uiteindelijk heel graag in het grote Oranje! Eerst mijn Havodiploma halen, daarna naar de Handbalacademie op Papendal. Tussendoor veel ervaring opdoen in dames 2 en 1 zodat ik, wanneer ik er klaar voor ben, de definitieve stap naar dames 1 kan maken.”

Als trailer voor de start van de nieuwe competitie, klik op:

https://www.youtube.com/watch?v=gfgf72dl_jc

Voor de livestream van het duel Dalfsen-DSVD, klik op:

https://www.youtube.com/c/TOPHANDBALDALFSEN/live

Deel dit bericht