Dames Team Nijmegen naar finale EUG: Heren spelen voor plaats 5

Door Hans Schets - De twee teams van Team Nijmegen waren woensdag allebei succesvol bij de European University Games en zijn op weg naar een topklassering.

De dames wisten zich ten koste van de Duitse Sport University Cologne te plaatsen voor de finale EUG. Daarmee overtreft het jonge team uit Nijmegeen van de Radbout Universtiteit de prestatie van vorig jaar toen men met een bronzen medaille huiswaarts keerde.

In de halve finale werden de Duitse dames overtuigend verslagen. Na de 15-9 ruststand zegevierde Team Nijmegen toch wel verrassend met 26-17. Daarmee nam men revanche voor de 36-24 nederlaag in de groepsfase op de eerste speeldag.

Scores voor Team Nijmegen kwamen van: Loes Vandewal  9, Kelly Koolen 7, Demi Smolenaers 7, Floor Liefers 2, Lisan van Hulten 1,

In de finale - vandaag om 16:00 uur - gaat men het opnemen tegen het Franse Aix-Marseille University.

Heren spelen voor plaats 5

De  mannen wonnen ook verrassend van de fysiek sterke Servische ploeg van de University of Belgrade. Na een sterke slotfase in de eerste helft waarin men  na 14-14 tussenstand na 25 minuten met een 20-14 voorsprong kon gaan rusten, werd het in de tweede helft alsnog erg spannend. Belgrado komt weer terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk wint Team Nijmegen met minimaal verschil: 35-34

De scores bij de heren kwamen van: Evert Kooijman 11, Joost Venendaal 8, Freek Gielen 5, Nick de Kuyper 4, Luc van Ommen 2, Stef Lankveld 2, Marc Oomen 2.

Na deze overwinning gaat men vandaag om 12:00 uur de strijd aan met de University Of Minho uit het Portugese Braga voor de vijfde plaats.