Nieuws

Duitse ploeg vertrekt zonder coach Henk Groener naar EK

Van de Redactie – De Duitse nationale ploeg vertrekt morgen zonder hun coach Henk Groener naar het EK in Denemarken. “Hij gaat niet mee aan boord,” meldt bestuurslid Axel Kromer aan het einde van de trainingsstage in Frankfurt. De 60-jarige Nederlandse coach bevindt zich na een positieve corona-test nog steeds in huiselijke quarantaine. “We hopen dat hij wel op tijd voor het eerste duel (donderdag, Roemenië) aanwezig kan zijn.”

Het belang van dit duel is groot, weet ook keepster Dinah Eckerle. “We moeten de verbinding tussen opbouw en cirkel zien te verhinderen.” Zelf startte Eckerle, evenals Giegerich, Bölk en Behnke, wat later met  de voorbereiding.

Henk Groener, foto archief HSP

Ongewoon was ook voor Duitsland zoals meerder ploegen dat er in aanloop naar dit EK geen oefenduels konden worden gespeeld. “Met die situatie moeten we goed omgaan. We hebben prima getraind, de groep is gemotiveerd.”

Zorgen over de bondscoach hoeft men zich, aldus Kromer, niet te maken. “Henk heeft regelmatig contact met ons. Hij voelt zich gezond en is zeer gemotiveerd. Dat Groener niet bij de groep kan zijn ligt simpelweg aan het feit dat hij nog geen negatief testresultaat kan overleggen. “Ik reken erop dat Henk alsnog aansluit. Dat wensen we ons en dat is ook het beste voor de groep.”

Deel dit bericht