Nieuws

Engelse waarnemer bij EHF Cup, een echt rustpuntje

Door Frits Feuler –Klein van stuk is hij. Argentijnse roots ook. Cesar Castillo, de Engelse waarnemer bij het EHF Cup-duel tussen OCI-LIONS en HC Alpla Hard was de rust zelve. In gedachten verzonken, zo leek het. Misschien teleurgesteld over de aanstaande Brexit?

Daar waar andere - ook Nederlandse – waarnemers de nogal onhebbelijke gewoonte aan de dag leggen om bij de minste of geringste emotie op een van de wisselbanken ‘in beeld te komen’ bleef deze brave borst zestig minuten lang als aan de stoel geplakt bij de wedstrijdtafel zitten. Alleen bij de voorstelling van ploegen en officials ‘veerde’ hij kort op en zwaaide plichtmatig naar de 417 toeschouwers.

Links en rechts sprongen wisselspelers en begeleiders te pas en te onpas op als het Zweedse arbitrale duo in hun ogen een verkeerde beslissing had genomen. Rechtop staand, de armen gestrekt richting hemel. Een schreeuw, een wegwerpgebaar. De kleine man vond het allemaal best, blijkbaar. Ook als een van de beide coaches zijn beklag deed aan de tafel, luisterde hij stoïcijns maar deed verder niks.

Zijn pen was zijn grootste houvast. Hij noteerde ijverig een paar zaken die hem tijdens de wedstrijd waren opgevallen. Althans, dat mag aangenomen worden.

Na afloop ook een verplicht nummertje ‘handjes schudden’ en zijn taak zat erop. Zondagmorgen richting vliegveld Düsseldorf om vandaaruit naar  Londen te vliegen na drie ‘leerzame en rustige dagen’ in Sittard. Er zijn mensen die een hectischer weekeinde beleven.....

Deel dit bericht