Nieuws

Ernstige knieblessure Jasmina Jankovic

Nog steeds geen duidelijkheid over aard van blessure

Van de Redactie - Met een 34-26 zege op Kurpfalz Bären Ketsch hebben de handbalsters van Göppingen een grote stap gezet in de richting van klassenbehoud. Nog een overwinning, dan zou het voldoende moeten zijn om ruim voor het einde van de competitie de plek in de hoogste Duitse Liga veilig te stellen.

Maar de ploeg moest de twee punten duur betalen. Na tien minuten raakte keepster Jasmina Jankovic ernstig geblesseerd aan haar knie en moest het duel, staken. Een exacte diagnose is nog niet duidelijk, de knie zal de komende  dagen verder worden onderzocht wanneer de zwelling enigszins is afgenomen. "Zolang het nog niet definitief is, is er nog hoop dat de blessure niet zo ernstig zal zijn", zei coach Aleksandar Knezevic. Tot zo lang valt de keepster met als bijnaam ‘JJ’ uit.

                                                 

Invalsters

De komende wedstrijden moetenBranka Zec en keeperstrainster Edit Lengyel aan de bak. Lengyel beëindigde haar carrière vorig seizoen en concentreerde zich op haar baan als keeperstrainer, maar stemde ermee in om in te stappen als standby-doelman voor zaken als die van Jankovic nu. In de thuiswedstrijd tegen de Neckarsulmer Sport Union had Lengyel een korte invalbeurt bij een zeven meter en wist deze te stoppen. "Ze heeft een quotum van 100 procent", grapt Knezevic, wiens ploeg, die niet bepaald geen grote selectie kent, dit seizoen steeds meer uitgedund raakt.

Blessures

Voor de blessure nu van Jankovic waren speelsters als Iris Guberinic, Roxane Ioneac, Michaela Hrbkova en Anja Brugger al met verschillende kwetsuren voor langere tijd niet inzetbaar. Annika Blanke viel vervolgens tegen Dortmund uit met een gebroken neus. Ook aanvoerster Johanna Schindler kwam vanwege een enkelblessure niet alle duels binnen de lijnen.

                                           

Göppingen bereikte de laatste vier in het Duitse bekertoernooi dat op 23/24 mei wordt gehouden in Stuttgart. In de halve finale speelt Göppingen tegen Dortmund, de andere halve finale gaat tussen Metzingen en Thüringer.

Komende zaterdag ontvangt men Bensheim-Auerbach, een zege betekent voorlopig de achtste plek in de Bundesliga.

cover Jasmina Jankovic als Oranje-keepster

foto archief HSP

Deel dit bericht