Nieuws

Extra rustdagen bij EHF EURO 2022 mannen

Van de Redactie - De 24 landen die deelnemen aan de EHF EURO 2022 voor heren zullen profiteren van meer rustdagen wanneer het toernooi in januari volgend jaar begint.

Na raadpleging en feedback van belanghebbenden, waaronder spelers en coaches bij nationale federaties, zullen extra rustdagen worden gegarandeerd in overeenstemming met het nieuwe speelschema van het evenement, dat dinsdag werd bevestigd door het uitvoerend comité van de EHF.

Hongarije en Slowakije zullen het evenement samen organiseren tussen 13 en 30 januari, met 65 wedstrijden die plaatsvinden op vijf locaties in 18 dagen. Het zal in spectaculaire stijl van start gaan met een openingsfeest met onder meer de eerste wedstrijd in de nieuw gebouwde arena van Boedapest met gastheer Hongarije in groep B.

Voor het eerst is er een extra rustdag voor alle teams, die moeten reizen tussen de voorronde en de hoofdronde. Bovendien zal elk team dat naar hun hoofdronde moet reizen ook profiteren van een extra rustdag.

Het schema voor de hoofdronde is ook aangepast ten voordele van de spelers. De reguliere rustdag tussen de hoofdronde en de halve finales op 27 januari blijft. Voor de teams die betrokken zijn bij groep II in Bratislava is echter een extra rustdag bevestigd, wat voorheen niet het geval was. Het betekent dat voor het eerst alle halve finalisten slechts één keer spelen in een tijdsbestek van drie dagen voorafgaand aan de halve finales.

Beide halve finales vinden plaats op vrijdag 28 januari voor de bronzen medaille en gouden medaille wedstrijden op de finaledag in Boedapest op zondag 30 januari.

Martin Hausleitner, secretaris-generaal van EHF: “Het welzijn van de teams heeft altijd centraal gestaan ​​bij al onze beslissingen met betrekking tot de planning en we zijn verheugd dat we oplossingen hebben gevonden om spelers extra rust te geven tussen belangrijke wedstrijden door. Het nieuwe schema zorgt ervoor dat teams de juiste tijd krijgen om te rusten, te herstellen en tussen wedstrijden door te reizen.”

Het programma is geoptimaliseerd voor de spelers, maar ook om rekening te houden met televisie- en marketingaspecten. De EHF denkt dat men aan deze vereisten heeft kunnen voldoen, wat alle belanghebbenden ten goede zal komen om een ​​succesvol toernooi te garanderen.

Het wedstrijdschema vindt u via de volgende link:

https://www.eurohandball.com/media/4xuncjkv/match-schedule-men-s-ehf-euro-2022-hun-svk.pdf

Inmiddels is ook gestart met de kaartverkoop. Afhankelijk waar Oranje zou kunnen gaan spelen, kunnen dan ruim op tijd tickets besteld worden via https://tickets.eurohandball.com/men2022/

Hongarije speelt in groep B in Boedapest, terwijl mede-organisator Slowakije in groep F in Kosice is geplaatst. Gekwalificeerd zijn inmiddels Kroatië (groep C, Szeged), Duitsland (groep D) reist naar Bratislava. Mocht Slovenië zich kwalificeren, dan speelt die ploeg in groep A in Debrecen, terwijl Bratislava de thuisbasis zal zijn voor Tsjechië in groep E wordt mits kwalificatie.

Deel dit bericht