Nieuws

Fabian van Olphen terug in Oranje

De 33-jarige linker opbouwer Fabian van Olphen, aanvoerder van het Duitse sc Magdeburg, heeft zich weer beschikbaar gesteld voor het Nederlands heren handbalteam. In januari 2010 heeft hij zijn laatste wedstrijd voor Oranje gespeeld bij het WK kwalificatietoernooi in het Belgische Hasselt. Nederland plaatste zich toen voor de play-offs tegen Oostenrijk. Zonder Van Olphen, die zich afgemeld had met een rugblessure, verspeelde Nederland toen in de eerste dramatische wedstrijd (31-15) plaatsing voor het WK. Daarna heeft de Hagenees wegens teveel fysieke ongemakken bedankt voor Oranje.

Een van de eerste zaken die de nieuwe bondscoach Joop Fiege heeft opgepakt is contact zoeken met de nog in het buitenland spelende Nederlandse routiniers. “Eerst heb ik telefonisch contact gehad met Van Olphen en dat was zo positief dat ik afgelopen week naar Duitsland ben gereden. Na de met 24-28 gewonnen wedstrijd tegen Hannover-Burgdorf heb ik een gesprek met hem gehad. Hij vertelde dat hij er met zijn vrouw over had gesproken en vervolgens kwam er eigenlijk al heel snel een positief bericht. Hij wil graag mee helpen om een impuls te geven aan het heren handbal vertelt Fiege. We hebben afgesproken dat zolang we kwalificatiekansen hebben hij zal meespelen. Als die er niet meer zijn willen we de voorkeur geven aan jonger jongen om hun ervaring te laten opdoen. Dan zullen we kijken wat we eventueel extra kunnen vragen”.

Aan Fabian legde we de vraag voor wat hem weer over de streep heeft getrokken om zich weer beschikbaar te stellen. "Eerst en vooral omdat ik me lichamelijk goed voel. Maar ook omdat de situatie bij mijn gezin thuis ontspannen is en ik kans zie om ons te kwalificeren".

Fiege liet ook weten ook met Gerrie Eijlers, Bartek Konitz en Mark Bult contact te hebben, gehad. Daar wilde hij verder niets meer over kwijt dan dat ze wel openstaan om een bijdrage te leveren. Dat zal wordt ongetwijfeld vervolgd worden.

Voor de oefenwedstrijd tegen Dormagen volgende week dinsdag heeft Fiege nog twee extra spelers opgeroepen: Joris Baart van OCI-LIONS en Edwin de Raad van het Duitse Aurich, omdat Jorn Smits (Volendam) en Nick de Kuyper (Bevo) geblesseerd hebben afgezegd. Verder hebben de vier spelers van Nordhorn-Lingen, Verjans, Miedema, Schagen en Leenders geen toestemming gekregen van hun club om met Oranje af te reizen naar Dormagen.  

 

 

Foto: Fabian van Olpen bij zijn laatste interland in 2010 (Ned-Bel: WK Kwalificatie)

 

Deel dit bericht