Nieuws

Flensburg-doelman Buric matchwinnaar in Super Cup-duel

Door Frits Feuler – Vijf treffers van hoekspeler Magnus Landin plus een benutte pingel in de strafworpserie waren niet voldoende voor bekerwinnaar Kiel om tegen kampioen Flensburg de eerste prijs van het seizoen te pakken. Zijn ploeggenoot Domagoj Duvnjak miste de laatste strafworp, waardoor Flensburg aan het feest kon: 28-28 na zestig dolle minuten, 32-31 na de strafworpenserie. De ploeg van coach Maik Machulla en diens assistent Mark Bult lieten in die strafworpserie slechts één pingel onbenut. Domagoj Duvnjak die kon terugzien op een sterk optreden, werd dus plots de ‘schlemiel’ van de avond, zijn inzet werd fantastisch gekeerd door de Bosnische doelman van Flensburg, Benjamin Buric (28) die zestig minuten op de bank zat. Na drie opeenvolgende zeges voor Rhein Neckar Löwen nu dus de Cup naar de meest noordelijke ploeg.

Bijna tienduizend fans zorgden in Düsseldorf voor een prima sfeertje bij de opening van het 54e seizoen in de Bundesliga. Meteen ook de 100e derby tussen Flensburg en Kiel die op 12 september opnieuw in competitieverband tegenover elkaar staan.

Consequent

Na een bijzonder intensief duel, met veel mannelijke duels en arbiters die niet misselijk waren in hun beslissingen en consequent hun lijn aanhielden daar waar het ging om shirtje trekken en wegduwen van een aanvaller in de lucht. Het regende meteen tijdstraffen die in het vervolg van het hitsige duel meer en meer fysieke en correcte defensieve inzet van alle spelers vergde.

Voor Flensburg was Johannes Golla met acht treffers succesvol, voor de zebra’s kwamen Niclas Ekberg, Domagoj Duvnjak en Magnus Jacobsen elk tot vijf streepjes.

De beide kemphanen hebben inmiddels geen geheimen meer voor elkaar. De eerste prijs van het seizoen winnen stond hoog in het vaandel, daarmee gelijktijdig een eerste tikje uitdelend naar de verliezer. Voor wat het waard is….Meer dan drie doelpunten kwam er nooit op het bord, de voordelige scores wisselden meer dan eens. Effectiviteit kon beide teams niet worden ontzegd, zeker niet in het eerste kwartier.

   

    foto Rob Creemers

Voor Flensburg zag het er even moeilijk uit toen Magnus Röd plots bleef liggen na een vreselijke verdedigingsactie waar zeker een elleboog bij betrokken was. De wisselbank bij de kampioen in rep en roer, maar het scheidsrechterskoppel van het jaar, Schulze/Tönnies, hield de straf op zak. Flensburg ging daarna gestructureerder qua spel verder en dat betekende een 14-12 voorsprong halverwege. Maar voldoende voor winst was dat zeker niet.  

Kielzog

Kiel bleef in het kielzog, liet niet los en toverde enkele fraaie staaltjes in de aanval uit de hoge hoed. Tot tevredenheid van de nieuwe coach Filip Jicha, de opvolger van de legendarische Alfred Gislasson die jaren achter elkaar de nodige successen behaalde met THW Kiel. Plots stond het 18-19 (41’) en leken de rollen omgedraaid. Zeker toen ook nog Simon Hald met zijn derde tijdstraf vervroegd naar de douches kon. Blijkbaar werkte die rode kaart als de lap op de stier, want Flensburg kwam, als uit het niets, op 23-21 en 25-23. Nog een keer kwam Kiel aan de leiding: 26-27 door Magnus Jacobsen en zelfs 26-28 (57’) door Duvnjak. De buit leek binnen.

       

        Foto Rob Creemers

De slotminuten verliepen onder hoogspanning: publiek op de banken, inzet op het veld tot in alle hoeken en gaten. Adembenemend, iedereen gaf zijn laatste restje energie voor het goede doel, de Super Cup. 28-28 werd de laatste tussenstand alvorens de vijf spelers per ploeg aan het pingelfestijn mochten.

Buric en Krul

Zestig minuten lang had Buric op de bank gezeten. Ineens werd hij door coach Machulla tussen de palen geposteerd. Zoiets als in het WK-voetbal bij Oranje tegen Costa Rica, toen de geniale coach Louis van Gaal Jasper Cillessen vlak voor tijd inwisselde voor Tim Krul. Door niemand begrepen, toen. Later wel. Krul werd de held van de avond. Hij pakte de vierde strafschop waardoor Oranje in de halve finale belandde tegen Argentinië. Buric leek nu even op ‘onze’ Tim Krul.

Niels Versteijnen kwam niet in actie. Morgen een uitgebreid interview met de pas 19-jarige linkspoot.

Cover Super Cup Winnaar 2019 SG Flensburg-Handewitt

Foto Rob Creemers

 

Deel dit bericht