Nieuws

Gelijkspel tegen Györ brengt Ferencvaros in kwartfinale CL

Door Frits Feuler– De groepsfase in de Champions League bij de vrouwen heeft Ferencvaros – zonder Danick Snelder – het laatste benodigde puntje behaald om zich definitief te plaatsen voor de kwartfinale. Op bezoek bij Györ speelde de nummer twee uit de Hongaarse competitie gelijk bij de koploper: 32-32. Ook het eerste duel, begin januari eindigde met hetzelfde resultaat. In de competitie won de ploeg van Nycke Groot thuis afgetekend met 39-33. Op 27 april staat het tweede competitietreffen op de rol.

Nycke Groot had voor vijf treffers zeven pogingen nodig en benutte daarbij 2 van de 3 strafworpen. Met vier assists en twee steals was ze opnieuw van waarde voor de ploeg die ze aan het einde van dit seizoen na drie jaar gaat verlaten.

Kopenhagen had, op bezoek in Odense, lang de overhand in het cruciale duel om plek vier in de groep. Kelly Dulfer scoorde de 1-1. Samen met Debbie Bont en Larissa Nüsser zag ze haar ploeg in de eerste helft tot 9-9 goed meedoen. Na de pauze (13-11) nam de regerend Deens kampioen opnieuw een voorsprong van twee treffers (16-18) maar kon die marge niet vasthouden. Dulfer zorgde met een assist op Linda Blohm voor 21-22, zelf tikte ze de 22-23 binnen. De gelijkmaker (23-23) kwam voor Odense van Trine Jensen. Daarna sloeg Kathrina Heindahl tweemaal dodelijk toe voor de 25-23 eindstand. Kelly Dulfer tikte 6 keer binnen uit 9 pogingen, had 1 assist en 4 steals. Maar incasseerde ook een tijdstraf. Debbie Bont reikte tot 1 goal en moest tweemaal naar de strafbank. Tess Wester pakte 14 van de 35 schoten, goed voor 40%.

Maar ook een fabuleuze redding gevolgd door een meer dan uitstekende pass van Tess Wester mocht er zijn! Kijk naar haar acties op:

https://youtu.be/uEG4emsSXIU

Hostebro bij de mannen redde het in de EHF Cup niet in Portugal bij koploper Porto. De vierde speeldag leverde de derde nederlaag op: 32-29 (13-12). Kay Smits kwam niet tot scoren.

Ana Pavkovic                      archieffoto Alain Decamps

In de Duitse Bundesliga bij de vrouwen viel de verrassend hoge nederlaag op die BVB Dortmund leed bij Metzingen (zonder de langdurig geblesseerde Delaila Amega). Voor bijna 1100 fans won de thuisploeg met 33-18 (15-9). Kelly Vollebregt scoorde tweemaal. Voor BVB, met Rinka Duijndam en Yara ten Holte, trof drie keer doel.

Bensheim-Auerbach, met keepster Helen van Beurden, redde het thuis niet tegen Blomberg-Lippe: 25-30 (11-14). De 850 toeschouwers zagen onder meer doelpunten van Merel Freriks (3) en Sarah va Gulik (1). Sanne Hoekstra kreeg geen streepje. Bij de gasten waren Tessa van Zijl (4), Celine Michielsen (4) en Angela Steenbakkers (2) productief.

Bad Wildungen kwam thuis tekort tegen de ongeslagen koploper Bietigheim waar Duits international Kim Naidzinavicius na een langdurige blessure haar rentree vierde en Deens international Fie Woller (26) haar contract met één jaar verlengde: 18-23. Een helft (11-12) kon de ploeg van Sabine Heusdens (4), Mariël Beugels (1) en Anouk Nieuwenweg (1) bij blijven. Na de rust stond er geen maat meer op de bezoeksters. Angela Malestein (3), Maura Visser (2), Laura van der Heijden (1) en Charris Rozemalen (1) zorgden samen voor ongeveer een derde van de productie bij Bietigheim.

Nellingen tegen Neckarsulmer eindigde in 35-35. Ana Pavkovic scoorde negen keer waarvan een strafworp. Verheugend was ook de terugkeer van Michelle Goos, na maandenlang blessureleed.

Deel dit bericht