Nieuws

Gino Smits en Robert Nijdam bekeren verder

Door Frits Feuler– In Duitsland vonden dit weekeinde de achtste finales om de beker plaats. BVB Dortmund, met coach Gino Smits, Rinka Duijndam, Yara Ten Holte en Harma van Kreij (2 treffers), kwam bij derdeklasser Frankfurt a/d Oder niet in de problemen: 24-33. Het Bayer Leverkusen van coach Robert Nijdam had thuis, voor slechts 185 toeschouwers, de handen vol aan Nellingen: 29-26. Delaila Amega, Jesse van de Poler, Tamara Haggerty en Kelly Vollebregt hadden met hun club Metzingen thuis nauwelijks problemen met Oldenburg: 34-21. Neckarsulmer, de ploeg van Michelle Goos maar zonder de geblesseerde rechterhoekspeelster Ana Pavkovic – spierscheuring opgelopen tijdens de training - won uit bij tweedeklasser Nürtingen: 20-32. Bensheim Auerbach, met Merel Freriks, Sarah van Gülick, Sanne Hoekstra en Helen van Beurden redde het thuis niet tegen Buxtehuder: 25-29.

Gino Smits (midden)

Geplaatst voor de kwartfinales zijn Thüringer, Metzingen, Halle-Neustadt, Neckarsulmer, Bietigheim, Buxtehuder SV, BVB Dortmund en Leverkusen. De halve finales en finales – Final Four – vinden op 25 en 26 mei plaats in de Porsche Arena in Stuttgart. De loting voor de kwartfinales vindt komende woensdag plaats bij het duel tussen Dortmund en Buxtehuder.

Bij de mannen in de Bundesliga verraste Stuttgart vrijdagavond, op bezoek bij Füchse Berlin, met een knappe zege: 25-30. De ploeg van Bobby Schagen – zes treffers - krijgt door deze zege onderin wat meer lucht en belandt met negen punten uit 11 duels op plek 10. Bergischer HC verloor donderdagavond thuis van bekerkampioen Rhein Neckar Löwen: 25-30. Jeffrey Boomhouwer was goed voor zes treffers.

Jeffrey Boomhouwer

Overigens aast zijn ploegmaat Michael Kraus (35 inmiddels) nog op deelname aan het komende WK dat in Duitsland en Denemarken wordt gehouden. In 2007 behoorde de spelverdeler al tot de ploeg die in de Lanxess Arena in Keulen de wereldtitel behaalde. Kraus, goed voor elf treffes in Berlijn, zou een ideale vervanger kunnen zijn voor Julius Kühn die voor langere tijd in de lappenmand is beland.

Nordhorn-Lingen boekte, op bezoek bij Hamm Westfalen, opnieuw een zege (22-25) en klimt naar plek acht, met 13 punten uit 11 duels. Koploper Coburg 2000 dat verrassend verloor van Lubeck Schwartau, heeft vier punten meer op de teller.

Jorn Smits verraste met Emsdetten in de uitwedstrijd bij Eintracht Hagen, voor 874 toeschouwers, de ploeg van Bartek Konitz: 28-31. Konitz mocht drie keer juichen, Smits twee keer meer. Emsdetten, met 12 uit 10, bezet plaats 9, vijf punten achter op koploper Coburg dat een wedstrijd meer speelde. Konitz c.s. met 9 uit 11, weet nog zeven ploegen onder zich op de ranglijst. Wilhelsmhavener, met Duncan Postel en Rutger Ten Velde, redde het niet bij Grosswallstadt: 30-22. De Noord-Duitse ploeg heeft evenveel punten als de ploeg van Konitz.

Deel dit bericht