Nieuws

Green Park TV buitenspel bij livestream FINAL4

Van de Redactie - BENE-League Handball verkiest het Belgische Sportbeat TV boven Green Park TV, het enthousiaste en uit puur vrijwilligers bestaande livestreamteam van Green Park Handbal Aalsmeer voor het verzorgen van de livestream van het finaleweekend, de Final 4. Ten grondslag aan deze keuze liggen voornamelijk commerciele en marketingredenen. Dat maakte Peter van Klaveren vrijdagavond op zijn facebookpagina bekend.

“Doorslaggevend voor de keuze van de organisatie was het feit dat Sportbeat TV in België op een televisiekanaal (47 meen ik) uitzendt. De organisatie verwacht hierdoor meer ‘exposure’ (en daardoor meer reclameinkomsten). Sportbeat heeft schijnbaar een zeer overtuigende verkoopmedewerker. Of het moet zo zijn dat ze in België nog geen Smart TV's kennen die de beelden van Green Park TV natuurlijk wereldwijd moeiteloos kunnen weergeven.”

Peter van Klaveren                 

Het samenwerkingsverband tussen de Nederlandse en Belgische handbalbonden zet met deze keuze een team van enthousiaste vrijwilligers met een passie voor de handbalsport aan de kant. Een team dat de livestream van de Final 4 nu al enkele jaren met veel plezier en op een professionele manier, zowel in Nederland als in België heeft verzorgd, aldus Van Klaveren.

“In het belang van de handbalsport kan ik alleen maar hopen dat Sportbeat minimaal hetzelfde niveau en uitstraling zal halen. De magere, zowel technische als inhoudelijke kwaliteit van de samenvattingen die ik tot nu toe heb gezien baren mij eerlijk gezegd enigszins zorgen, maar dat is schijnbaar van ondergeschikt belang.”

Natuurlijk vraagt Green Park TV ook een (relatief kleine) bijdrage. “Maar algemeen bekend is dat elke cent die het opbrengt geïnvesteerd wordt in (professionele lees: dure) apparatuur om de lat telkens weer hoger te kunnen leggen.

“Laten we hopen dat de keuze voor het commerciële Sportbeat TV achteraf niet weer zo'n ongelukkige blijkt na het voorspelbare, mislukte en geldverslindende avontuur met Fanseat vorig jaar. Green Park TV wenst de organisatie van de Bene League Final 4 heel veel succes eind maart, maar betreurt de keuze. Laat dat duidelijk zijn,” besluit Peter van Klaveren namens het Green Park TV Team.

Deel dit bericht