Nieuws

HC GROOT VENLO: VERDER ALS HV FORTES VENLO

Vanaf het seizoen 2024-2025 gaat HC Groot Venlo verder door het leven als Handbalvereniging Fortes Venlo. Het startsein van de fusie tussen voormalig HandbaL Venlo en Handbalvereniging Blerick (HVB). Een nieuwe start met veel bekenden van beide kanten van de Maas. Een vereniging gericht op ambitie én plezier. 

EEN ZOEKTOCHT NAAR ONZE IDENTITEIT: WIE ZIJN WE NOU ECHT?

Om achter de kern van ons bestaan te komen zijn we afgelopen jaar flink bezig geweest met diverse sessies met leden en betrokkenen. Zo hebben we samen met alle werkgroepen die bij de fusie zijn betrokken, gekeken naar ons karakter welke we hebben bepaald door middel van archetypes.

                           

We hebben er gezamenlijk twee gekozen: De moeder, welke staat voor harmonie, veiligheid, waardering en het thuisgevoel. En de Krijger, welke staat voor ambitie, willen winnen en ontwikkelen. Een combinatie die ons perfect past.  

SAMEN OP ZOEK NAAR DE PERFECTE NAAM

Ook de nieuwe vereniging is van ons allemaal, daarom hebben we alle leden uitgenodigd om mee te brainstormen in het bedenken van een nieuwe naam. Na een succesvolle sessie en een actieve WhatsApp groep zijn daar maar liefst 42 inzendingen uitgekomen. Deze heeft de werkgroep terug weten te brengen naar 9 namen in 4 verschillende categorieën.

Bekijk hier de presentatie: https://youtu.be/i4WalNxFTnA

Na een presentatie aan het bestuur en een stemronde onder hen is de naam Fortes Venlo gekozen als de nieuwe naam voor onze gezamenlijke vereniging.  

WAAROM GEKOZEN VOOR FORTES VENLO?

Fortes Venlo, afgeleid van het Latijnse "De sterken, de dapperen", staat voor kracht en saamhorigheid. Het benadrukt zowel het individu maar laat ook zien dat je als team nog sterker bent. Er zit in Fortes een gevoel van historie, traditie en cultuur verweven. De naam bekt lekker (net als Vodafone of Bakker Bart) en is uniek binnen de handbalsport en sport in het algemeen in de regio. Maar de naam heeft ook een diepere betekenis.  

De keuze voor Fortes is geïnspireerd op de rijke historie van Venlo en Blerick als ommuurde vestingstad sinds de 14de eeuw. Het staat symbool voor het sterke fundament en het beschermen van elkaar en de stad, met verwijzingen naar de verdedigingswerken in de vorm van forten die een krachtige verdedigingspositie vormden.  

DAT ZIEN WE TERUG IN LOGO EN OVERIGE VORMGEVING

Het logo van Fortes is opgebouwd vanuit het fundament van deze forten, vanuit de herkenbare vijfpunt die ook, niet toevallig, terug te vinden is op de vlakken van een handbal.  

    

Het beeldmerk bevat kenmerken van het fort, de bastions (aanvalspunten van een fort), en de letters F en V. Als je goed kijkt zie je subtiel een verborgen krijger. De kleuren blauw en fel rood zijn eigentijdse vertalingen van de kleuren uit het wapen van de Gemeente Venlo, symboliserend voor kracht, vertrouwen, bescherming en aanvallen. Dit alles combineert in een stoer en sportief uiterlijk, wat natuurlijk belangrijk is als we onze tegenstanders willen imponeren.  

HANDBAL IN VENLO, DE REGIO, NATIONAAL INTERNATINAAL ALS STERK MERK  

We willen de handbalsport en onze vereniging neerzetten als een krachtig merk. Een merk waar iedereen bij wil horen. Waar je kansen krijgt. Waar je kunt spelen, groeien en winnen. Binnen en buiten de lijnen!  

Op naar een mooie en sportieve toekomst!  

cover Het nieuwe logo van de Venlose fusieclub Fortes Venlo

foto club

Deel dit bericht