Nieuws

Heren Eredivisie ploegen beginnen aan runners-up competitie

De nummers 1 en 2 uit de heren eredivisie spelen in de play-offs voor twee plaatsten in de BENE-league. De nummer 11 en 12 gaan spelen met de periodekampioen van de eerste divisie om een plaats in de eredivisie.

De resterende ploegen drie t/m 10  beginnen dit weekend aan de zogenaamde runners up competitie dat uiteindelijk zal leiden tot het spelen van plaatsingswedstrijden via een afval systeem .Voor de nummers drie tot en met tien van eredivisie staat er niks meer op het spel. Zij spelen ook volgend seizoen in de eredivisie, met uitzondering van Handbal Venlo. Die hebben al aangekondigd dat ze zich terugtrekken uit de eredivisie en in de hoofdklasse gaan spelen. De handballers van Quintus 2 zullen de opengevallen plaats gaan innemen mist de hoofdmacht van de Heulse club niet degradeert uit de BENE-League

De nummer 3 speelt tegen de nummer 10

De nummer 4 tegen de nummer 9

De nummer 5 tegen de nummer 8

De nummer 6 tegen de nummer 7

In de tweede ronde  spelen dan de winnaars van bovenstaande confrontatie spelen dan weer tegen elkaar evenals de verliezers waarna men in de derde ronde kan gaan spelen voor de rangorden 1 t/m 10 ofwel de nummers 9 t./m 18  Alle drie de rondes worden in een Best of Two gespeeld.  

Dit weekend staat de eerste wedstrijden ronde  uit de eerste ronde op het programma Zaterdagavond staan er twee wedstrijden op het programma om 19:00 uur begint in Geleen de Zuid Limburgse derby tussen OCI-LIONS 2 en Smezo BFC. om 21:00 start in Venlo de wedstrijd tussen Cabooter Gr. Handbal Venlo en Red Rag Tachos

Zondagmiddag om 13:00 uur begint in Panningen de wedstrijd Herpertz Bevo Hc 2 en  Oosting M&R E&O terwijl om 15:00 FIQAS Aalsmeer 2  het gaat opnemen tegen AJ Sports Hellas.

Volgende week staan dan de returns van de eerste ronde op het programma.

De uitslagen en het vervolgprogramma vindt u hier 

Deel dit bericht