Heren van Hasselt en dames van Sint Truiden winnen Belgische beker

Hubo Initia Hasselt heeft zaterdagavond in een kolkende Sportoase in Leuven de finale van de Beker van België bij de heren gewonnen ten koste van Visé, dat zijn tweede bekerfinale ooit speelde. Halfweg de partij was het 14-10 voor Hasselt. In tweede helft diepten de Hasselaars de kloof beetje bij beetje uit. Eindstand 32-23. Voor Hubo Initia Hasselt is het 11e Beker uit de clubgeschiedenis.

Voor een enthousiast publiek scoort Dylan Vossen voor Hubo Initia Hasselt de openingstreffer: 1-0. Florian Glesner hangt niet veel later de bordjes gelijk, 1-1. Beide ploegen maken er een aangename wedstrijd van.  Hasselt loopt na twee strafworpen twee doelpunten uit. Robeyns en Bogaerts zorgen er vervolgens voor dat Hasselt een vier doelpunten uitloopt, 8 -4. De Limburgers weten die vier puntenkloof te behouden tot aan de rust, 14 – 10.

In het begin van de tweede helft verkleinde Glesner voor Visé tot 3 doelpunten en heel even laaide de hoop bij het blauw witte legioen op tot eerst Van Der Goten en vervolgens de vlot scorende Vossen de voorsprong vergrootte tot 20-14 na 40 minuten. Visé verweerde zich via Danesi maar Hasselt hield steeds een voor hen geruststellende voorsprong.

Op minuut 52 zorgde Vossen, topschutter met 10 goals, voor een achtdoelpuntenkloof,  27-19.  De hoop op een terugkeer was er niet meer bij Visé. De wedstrijd eindigde op 32-23.  Hubo Initia Hasselt wint zijn 11e Beker van België uit hun clubbestaan.

Daarmee nemen Tim Houbrechts en Robert Bogaerts na 21 jaar trouwe dienst bij Hasselt aan het eind van het seizoen in ieder geval afscheid met een prijs. Daarnaast is men nog altijd in de running voor een plaats in de finale om de landstitel.

De dames van Sint-Truiden hebben op overtuigende manier de Beker van België 2017 – 2018 gewonnen. Tegenstander Hubo Initia Hasselt begon sterk aan de partij maar halfweg de eerste helft nam Sint-Truiden over en diepte via Marteleur en Claessens de voorsprong uit. Bij de rust was het 7-16 voor Sint-Truiden.

In de tweede helft gingen de ploeg van trainer coach Jo Delpire door op hun elan. De kloof werd verder uit gebreid en bij 9-22 hadden ze een maximale voorsprong van 13 doelpunten. Initia Hasselt probeerde nog wel er een wedstrijd van te maken maar dichter dan 9 doelpunten kwamen ze niet De wedstrijd eindigde op 19 -28 Na 2010 is het de tweede bekerwinst van Handbal Sint-Truiden

Kapitein Sarina Leenen, die na dit seizoen afscheid neemt van het handbal, ontving uit handen van bondsvoorzitter Piet Moons de Beker van België.