HSG Nordhorn-Lingen blijft lijstaanvoerder tweede Bundesliga

Tweede zege, nu op degradant Hüttenberg

Door René Kok - Na een moeizaam begin in het goedgevulde Euregium in Nordhorn won Nordhorn-Lingen uiteindelijk toch nog vrij duidelijk van het uit de 1e Bundesliga gedegradeerde TV Hüttenberg. Het fysiek sterke Hüttenberg liet in het begin zien bijgeleerd te hebben in de Bundesliga.

Toch vielen de straffen aan HSG-zijde. In totaal speelde het de eerste helft tien minuten in ondertal. Desondanks zag HSG kans met rust al een kleine voorsprong te hebben. Na een 1-4 achterstand was het bij rust 17-14.

Opnieuw speelde de HSG als team. Nadat Bart Ravensbergen in het doel kwam voor Björn Buhrmester (vorig jaar de beste doelman van de tweede Bundesliga) en de dekking wat agressiever ging verdedigen, kwam de ommekeer en ging het beter lopen bij de HSG. De keeper van Oranje speelde een puike wedstrijd en aangezien nagenoeg iedereen kan scoren bij HSG kwam de tweede  overwinning niet meer in gevaar. HSG Nordhorn-Lingen staat na twee duels nog altijd bovenaan.

Uiteindelijk bleef de teller op 34-27 staan. Vorige week was de altijd moeilijke uitwedstrijd en derby bij TV Emsdetten al tot een goed einde gebracht. In Emsdetten won HSG met 33-20. De inmiddels vijf Nederlandse spelers (voor een deel internationals) doen het allemaal prima in het team van trainer Heiner Bültmann en ook de andere nieuwelingen zijn echte versterkingen.