Nieuws

Kaartverkoop gestart voor afzonderlijke wedstrijden EK vrouwen 2018

Door Frits Feuler –De Europese Handbal Federatie (EHF) heeft bekend gemaakt dat de kaartverkoop voor het vrouwen EHF Euro 2018 in Frankrijk vandaag is gestart. Vanaf nu kunnen individuele wedstrijdtickets worden gekocht voor wedstrijden in Nantes, Nancy, Brest, Montbéliard en Parijs. Het WK wordt gehouden van 29 november tot 16 december.

De succesvolle 'pack'-verkopen tijdens de eerste fase en een aantrekkelijk prijsbeleid moeten zorgen voor een groot publiek voor deze wedstrijd. Tickets zijn vanaf nu al verkrijgbaar op www.ehf-euro.com.

Kaartjes vanaf 5 €

Het belooft een fijn en intens evenement te worden. Eind 2018  zullen de beste vrouwenploegen elkaar ontmoeten in Frankrijk om te strijden voor de Europese titel. Een primeur in Frankrijk.

De opening van de kaartverkoop was op zaterdag 5 mei, tijdens de finale van de Franse beker in de AccorHotels Arena in Parijs. Vanaf vandaag dus ook online te bestellen.

Met tickets vanaf 5 euro, 65% van de wedstrijden toegankelijk voor minder dan 8 euro, 20% korting voor handbalgroepen. Vier prijscategorieën op alle locaties en prijzen voor de finale van 25 tot 150 euro. Het organiserende comité en de EHF hopen met dit aanbod er een populair evenement van te maken. Men heeft daarom middelen geboden om een grote opkomst te stimuleren. Het doel is om 165.000 tickets te verkopen.

Meer dan 20% van de tickets al verkocht

Er wordt veel verwacht na de eerste fase van kaartverkoop met pakketten voor drie of vijf wedstrijden, die in september worden ingebracht. Meer dan 20% van de tickets is al verkocht en voor bepaalde wedstrijden, zoals de finale, is 30% van de plaatsen al verkocht. De Franse ploeg is de regerend wereldkampioen en de forse kaartverkoop zal zeker tot nog meer belangstelling gaan bijdragen.

Na een voorronde die in Nancy wordt gespeeld, hoopt het Franse team, op zoek naar de eerste Europese kroon, de hoofdronde in Nantes te bereiken en vervolgens naar Parijs voor de laatste fase in de AccorHotels Arena.

Een wereldwijde strategie

Fans buiten Frankrijk zijn ook begonnen met het maken van plannen. De toewijzing van de gaststeden tijdens de voorlopige en belangrijkste rondes voor vier landen (Frankrijk in Nancy, daarna Nantes *, Noorwegen in Brest, daarna Nancy *, Denemarken in Nantes voor beide rondes * en Nederland in Montbéliard, daarna Nancy * (* in geval van kwalificatie) heeft bijgedragen tot de bewustwording van het handbal van vrouwen onder fans in deze grote landen. "Vertrouwend op het potentieel van hun ploeg, als de titelhouder en vice-wereldkampioen, zijn de Noren alvast bezig met de laatste fase in Parijs,” valt te lezen in een persbericht.

Voortbouwend op het succes van het wereldkampioenschap bij de mannen in 2017 in Frankrijk (539.943 verkochte tickets inclusief 79% voor het grote publiek en een opkomstpercentage van 85%), gebruikt de EHF voor EURO 2018 het ticketbeleid van dat evenement als basis.  Het arrangement "one match = one session" is daarom herhaald. En met enkele host-sites (Parijs, Brest en Nantes) die al bij het wereldkampioenschap 2017 betrokken waren, is een groot deel van het publiek al voorzien van tickets.

Op 12 juni vindt de loting voor het EK plaats en wordt ook het definitieve programma bekend. Tegelijkertijd wordt de kaartverkoop opnieuw gestimuleerd. Meer dan ooit belooft de EHF EURO 2018 'Handballissime' te zijn.

Overzicht

•          Zitplaatsen vanaf 5 euro; 65% van de wedstrijden onder de 8 euro

•          20% korting voor de handbalgroepen vanaf de eerste dag van de kaartverkoop tot de laatste

•          Tot 5 mei reeds 20% van de kaarten verkocht

•          Openingswedstrijd vanaf 15 € (Nancy)

•          Finale van 25 tot 150 euro (Parijs)

•          4 prijscategorieën in alle locaties

Neem voor vragen contact op met: billetterie@EHFEURO2018.fr

Voor groepen: billetterie.groupes@EHFEURO2018.fr

Deel dit bericht