Nieuws

KORT NIEUWS deel 8

KORT NIEUWS    KORT NIEUWS                                                                    update 06-03-2021

17. Het programma voor de komende week, inclusief een aantal links voor de livestream, vindt u op:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/handbalprogramma-1-7-maart/

16. Márton Székely, doelman van het Hongaarse Veszprem, wordt door de Hongaarse club tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Porto als vervanger van de onlangs overleden keeper Alfredo Quintana.

15. Adrian Vasile (38), coach van CSM Bucuresti, de ploeg van Martine Smeets, heeft zijn contract met de club met twee seizoenen verlengd.

                                             

14. De EHF organiseert deze zomer een EK voor mannen U19:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/ehf-introduceert-deze-zomer-ek-u19-heren/

13. Het Duitse Thüringer HC is druk in de weer met het op orde brengen van de selectie voor komend seizoen. Bundesliga-topschutter Marketa Jerabkova verlaat de voormalig landskampioen, de Tsjechische stapt over naar het Noorse Vipers Kristiansand. Nieuw bij de Duitse club zijn de Hongaarse Luca Szekerczes en en de Tsjechische Dominika Zachova, twee speelsters met internationale ervaring. Linkspoot Szekerczes (26) speelde in het seizoen 2016/2017 voor Metzingen en komt over van MTK Boedapest. Ze is aangetrokken voor de positie op de rechter opbouw. Ook een tweejarig contract was er voor de 24-jarige rechter hoekspeelster Zachova, zij komt over van DHK Banik Most. Eerder al meldde de club de komst van cirkelspeelster Annika Meyer en keepster Rinka Duijndam.

12. De vrouwenploeg van China reist niet af naar Hongarije voor het spelen van het OKT. Kazachstan vervangt.

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/vrouwenploeg-china-niet-bij-okt/

11. In Rusland heeft Rostov-Don voor de elfde keer - sinds 2015 onafgeborken - de Russische beker gewonnen: 25-16 winst op Togliatti. In de FINAL 4 won de ploeg van coach Per Johansson gisteren in de halve finale gewonnen van Astrahanochka: 30-20. De andere halve finale werd een prooi voor Tolgliatti: 31-30 (rust 12-8, eind 24-24) na strafworpen (7-6). Het duel om plek 3 was voor Astrahanochka: 36-27 zege op Zvenigorod.

10. Chambray Touraine Handball is actief bezig met de invulling van de selectie voor komend seizoen. Van Dortmund komt de Zweedse cirkelspeelster en international Clara Monti Danielsson (29) over. Ze debuteert volgend seizoen dus in de hoogste Franse liga. Danielsson speelde dit seizoen met BVB Dortmund in de Champions League. Eerder kwam de Zweedse uit voor Esbjerg. Komend weekeinde met BVB het eerste van twee duels tegen Metz voor een plaats in de CL-kwartfinale.

9. Handbalshop.nl verlengt met VOC en Hummel:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/handbalshop-nl-verlengt-overeenkomst-met-voc-en-hummel/

8. Coach Arthur Langedijk blijft nog een jaartje de technische baas bij de vrouwenploeg van SEW:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/coach-arthur-langedijk-jaartje-langer-sew/

7. Roos Daleman (18), hoekaanvalster bij VOC en Jong Oranje, moet na een ernstige kruisbandblessure de komende negen maanden toekijken. Voordat ze de overstap naar de Amsterdamse ploeg maakte, kwam Daleman uit voor Quintus en trainde ze op de Handbal Academie.

6. Jeffrey Boomhouwer (32) blijft een jaartje langer bij Bergischer HC. Drie jaar geleden kwam de hoekspeler over van Melsungen en behoort bij BHC tot een van de topscorers in de ploeg. Boomhouwer startte bij Aalsmeer, vertrok tien jaar geleden naar Emsdetten, de ploeg waarmee hij naar de Bundesliga promoveerde.

5. Danique Boonkamp verlaat na twee seizoenen het Duitse Halle-Neustadt en keert terug bij SEW:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/danique-boonkamp-verlaat-halle-neustadt-sluit-aan-bij-sew/

4. Oranje-international Ephrahim Jerry vertrekt deze zomer, na vier seizoenen, bij het Belgische Sporting Pelt en sluit aan bij de Zwitserse topclub en regerend kampioen Kadetten Schaffhausen. Jerry (24) tekent voor een jaar, met een optie voor nog een jaartje.

Op de clubpalmares staan inmiddels elf landstitels, de laatste in 2019. Momenteel speelt Kadetten nog in de groepsfase van de EHF European League. Met het laatste duel morgenavond tegen Pelister voor de boeg gaat de Zwitserse ploeg, momenteel als derde geklasseerd, door naar de achtste finales. Rhein Neckar Löwen en GOG zijn de nummers een en twee in groep D.

3. Scheidsrechters voor de zes OKT's bekend: (mannen 12-14 maart, vrouwen 19-21 maart)

Mannen, Montenegro: CRO - Matija Gubica / Boris Milosevic / CZE - Vaclav Horacek / Jiri Novotny / FRA - Raouf Gasmi / Karim Gasmi / MNE - Ivan Pavicevic / Milos Raznatovic

Mannen, Frankrijk: GER - Robert Schulze / Tobias Tönnies / HUN - Adam Biro / Oliver Kiss / SUI - Arthur Brunner / Morad Salah / SWE - Mirza Kurtagic / Mattias Wetterwik

Mannen, Duitsland: ARG - Julián López Grillo / Sebastián Lenci / DEN - Mads Hansen / Jesper Madsen / ESP - Oscar Raluy Lopez / Angel Sabroso Ramirez / MKD - Gjorgji Nachevski / Slave Nikolov

Vrouwen, Spanje: BIH - Amar Konjicanin / Dino Konjicanin / KOR - Bon-ok Koo / Seok Lee / RUS - Viktoriia Alpaidze / Tatyana Berezkina / URU - Matías Sosa / Christian Lemes

Vrouwen, Hongarije: ALG - Youcef Belkhiri / Sid Ali Hamidi / ARG - Maria Ines Paolantoni / Mariana Garcia / FRA - Charlotte Bonaventura / Julie Bonaventura / ROU - Cristina Nastase / Simona Stancu

Vrouwen, Montenegro: DEN - Karina Christiansen / Line Hesseldal Hansen / ESP - Andreu Marin / Ignacio Garcia Serradilla / SLO - Bojan Lah / David Sok / TUN - Samir Krichen / Samir Makhlouf

2. VfL Gummersbach moet de komende weken een van de belangrijkste spelers missen. De Oostenrijker Alexander Hermann kwam vrijdag avond aan het begin van de tweede helft ongelukkig in botsing met een tegenstander en liep meerdere fracturen op van het neusbot, een milde fractuur van het voorhoofdsbeen en een hersenschudding.

1. De Spaanse Carmen Martin - volledige naam Carmen Dolores Marin Berenguer - in dienst van CSM Bucuresti - de ploeg waar ook Martine Smeets speelt - heeft haar contract met één jaar verlengd. De 29-jarige speelt sinds 2019 voor de huidige koploper in de Roemeense competitie en deelnemer aan de Champions League. Tusse 2014 en 2017 stond de rechter hoekspeelster ook al in Roemenië onder contract. In de nationale ploeg van Spanje - sinds 2005 - kwam ze 227 keer aan de afworp en scoorde tot nu toe 783 keer. Brons was er op de Spelen van 2012, in 2011 dezelfde kleur bij het WK in Brazilië. Bij het EK van 2008 en 2014 was er een zilveren plak. In december 2019 verloor Martin de finale om de wereldtitel van Nederland.

Deel dit bericht