Nieuws

KORT NIEUWS - week 16 - update 21 april 2024

Op deze plaats voor u verzameld: korte nieuwsberichten, uit binnen- en buitenland.

Nieuws te melden? Leuke foto, vrij van rechten? Berichtje? Toernooi aankondigen? Wedstrijdverslag? Link doorgeven voor een live stream? Wil je medewerker van de redactie worden? Clubnieuws? Jubileum? Opvallende berichten binnen ons jeugdhandbal? Anekdotes? Trainers- en spelersmutaties? Oude glorie in het handbal? Vragen en opmerkingen?

Stuur een mailtje naar redactie@handbalstartpunt.nl           update 20 april 2024

20. Beau Engbersen: van MEOS naar Vlug en Lenig - Vlug en Lenig meldde na afloop van het gewonnen duel tegen Quintus de komst van Beau Engbersen. De 24-jarige opbouwer die ruim acht seizoenen speelde voor MEOS uit Nederweert en diverse promoties meemaakte, heeft bewust gekozen voor de ploeg van coach Jo Smeets en wil de geboden faciliteiten optimaal gebruiken om ook haar talenten in de eredivisie te laten zien.

Niet meer erbij in Geleen na de zomer: Nomi In de Braekt. De jeugdinternational kende veel blessureleed en onderging een aantal operaties die de opbouwspeelster bijna drie jaar aan de kant hleden. Momenteel is In de Braekt weer wedstrijdfit om ook in de dekking te kunnen spelen.

19. Eef Toonen terug op Limburgse bodem - Met de komst van Eef Toonen (19) heeft HC Groot Venlo de eerste aanwinst voor komend seizoen te pakken. Toonen woont op het Sport- en Talentenpark Watersley in Sittard en srtudeert dit jaar af aan het CIOS in de richting 'Health Coach'. Tien jaar speelde Toonen voor MHV'81 uit Mill, vervolgens twee jaar bij Vlug en Lenig. Afgelopen seizoen kwam ze uit voor het Belgische HUBO handbal, met die ploeg verloor ze onlangs nipt de finale om de beker. "Ik denk dat ik zeker in de dekking mijn steentje kan bijdragen en hoop in de aanval een hele hoop te leren van de ervaren speelsters om me heen," aldus de linkeropbouwer in het persbericht.

Eef Toonen, hier op archiefbeeld in het shirt van V&L, sluit na de zomer aan bij HC Groot Venlo

foto Reza

18.  Hans van Dijk ook volgend seizoen trainer/coach bij Bevo – Trainer Hans van Dijk (53) staat ook volgend seizoen bij de mannenploeg van Bevo het roer, de oefenmeester verlengde zijn contract met één jaar. In de zomer van 2023 kwam Van Dijk over van BNL-ploeg Tachos. Ruim een maand geleden verloor Bevo de bekerfinale van Aalsmeer. Actueel speelt de ploeg uit Panningen nog mee om de landstitel, het eerste duel – uit bij datzelfde Aalsmeer – leverde een puntendeling op. Vanavond (19:30 uur)  ontvangt men in De Heuf regerend landskampioen en regiogenoot LIONS.

“Ik ben er erg blij mee, want heb het bij Bevo goed naar mijn zin. Er staat een leuke en talentvolle groep en tevens vind ik het een heel leuke vereniging”, licht Van Dijk zijn verlengd verblijf in Panningen toe. Ook keeperstrainer Erwin Jansen – hij maakte gelijktijdig de overstap met Van Dijk vanuit Waalwijk – blijft aan de ploeg uit Midden-Limburg verbonden.

Van Dijk verder: “De beleving hier is mooi. Het leeft in het dorp. Dat komt ook, omdat eigen jeugd doorbreekt. Denk aan jongens als Martijn Hendriks en Driek Manders. Ik kijk er naar uit met hen verder te bouwen.” Bevo ziet na dit seizoen doelman Arjan Versteijnen – naar het Duitse Aue – en Kobe Serras – naar HUBO handbal – vertrekken. Dario Polman stopt met actief handbal. Aanvullingen worden de komende weken verwacht.

17. Vier Duitse topploegen op VIAPLAY - Zondag 21 april wordt het BL-duel tussen koploper Füchse Berlin 49 uit 28) en nummer 4, THW Kiel (39 uit 27) uitgezonden op VIAPLAY. De nummers 2 en 3, Flensburg (42 uit 27) en Magdeburg (48 uit 27) komen vrijdagavond (20:00 uur) al in actie, ook te zien op VIAPLAY.

16. Terug in de tijd: laatste Zweedse CL-kampioen 65 jaar geleden – Vandaag, 18 april, is het 65 jaar geleden dat de Zweedse recordkampioen Redbergslids IK uit Gothenburg de Europacup won na winst in het Stade Pierre de Coubertin in Parijs op het Duitse Frisch Auf! Göppingen: 18-13. Dukla Praag opende het eindtoernooi voor Europese topclubs op 9 maart 1957 als eerste winnaar nadat Öörebro SK, ook in Parijs, met 21-13 werd verslagen. Tot nu toe is Redbergslids de eerste én enige Scandinavische kampioen die de Europacup – later Champions League – wist te winnen. De club raakte de laatste jaren in verval, degradeerde dit seizoen uit de tweede liga en speelt volgend jaar dus in liga drie in de Zweedse competitie. De club werd 20 keer Zweeds kampioen, in de Lisebergshallen, ook bekend van het jaarlijkse Partille Cup-toernooi. In 2019 gingen de thuiswedstrijden door in het Scandinavium. In 2003 bereikte de club nog de finale van de EHF Cup Winner’s Cup. Bekende spelers van Redbergslids zijn onder meer Peter Gentzel, Stafan Lövgren, Ljubomir Vfranjes en Magnus Wislander.

15. Geruchten of…..? – In de Duitse media, met name Sport Bild, circuleren de laatste dagen hardnekkige geruchten dat de doelman van de Duitse nationale ploeg, Andreas Wolff, open staat voor een terugkeer in de Bundesliga. Magdeburg is de club die genoemd wordt nadat eerste doelman Nikolas Portner afgelopen week geschorst werd voor vermeend dopinggebruik. Het wachten is nu op de uitslag van de contra-expertise. Mocht de Zwitserse doelman inderdaad ‘schuldig’ worden bevonden, kan hij maximaal vier jaar niet binnen de lijnen. Wolff (33) staat echter nog tot de zomer van 2028 onder contract bij het Poolse Kielce dat vorig seizoen in behoorlijke financiële problemen raakte en ternauwernood de lopende competities kon afmaken. Bij een transfer moet SCM behoorlijk in de buidel tasten om de doelman los te weken in Polen. Club en keeper zouden het inmiddels eens zijn over een contract. Pikant: eind april speelt Wolff met Kielce in een tweeluik met Magdeburg in de kwartfinale van de CL. Inzet is een plek in de FINAL4, op 8 en 9 juni in Keulen. In 2023 was dit duel de finale van de 63e editie in de CL, toen won SCM – met Kay Smits (98 treffers in dat seizoen) – voor de vierde keer de hoogste Europese trofee in het clubhandbal na een 30-29 zege op Kielce.

14. Play offs buitenlandse competities – In Noorwegen (eerste divisie vrouwen) gaat keepster Hante Hamel met haar ploeg volda zaterdag op bezoek in het laatste duel van de reguliere competitie bij concurrent Flint: na 25 duels heeft Flint 39, Volda 38 punten. Beide ploegen zijn zeker van de nacompetitie om promotie naar de hoogste Noorse Liga. Hamel was met Volda in het seizoen 2021/2022 als kampioen gepromoveerd, maar verloor een jaar later weer die plek. Nu dus nieuwe kansen. Haslum heeft, met 42 punten, heeft kampioens- en promotiefeest al achter de rug.

In Spanje eindigde Elche, met Pipy Wolfs en Tessa van Zijl, als eerste in de hoogste liga. In de play offs om de titel – met acht ploegen – volgt op 18 april het eerste duel in het tweeluik met nummer acht, Beti-Onak. 30 april is de return. Wolfs vertrekt na de zomer naar het Hongaarse Mosonmagyarovar.

In Noorwegen moet Romee Steverink, met Molde vanavond op bezoek bij Tertnes, twee punten zien te pakken om een plekje bij de eerste acht pleogen – betkent spelen in de kampioensgroep – veilig te stellen. Molde telt 20 uit 24, Tertnes een punt minder. Op de slotdag ontvangt Molde Byasen, Tertnes bezoekt nummer twee Storhamar. De gasten uit Molde - Steverink kwam niet tot treffers - wonnen het duek met 28-30 en nemen deel aan de play offs.

13. Brent Riksten verlengt in Zwartemeer – Spelverdeler Brent Riksten (20) van Hurry-Up heeft ervoor gekozen om toch nog een jaartje in Zwartmeer zijn kunsten te vertonen. De talentvolle youngster aasde op een overgang naar het buitenland, met name Duitsland maar besloot toch te verlengen in Drenthe. Drie jaar geleden maakte hij de overstap vanuit E&O Emmen. Het aanblijven van Riksten komt coach Sven Hemmes goed uit: Sverre Jansen en Patrick Miedema maken in het nieuwe BNL-seizoen geen deel meer uit van de selectie: Jansen is langdurig geblesseerd, Miedema (33) stopt met het spelen op het hoogste niveau.

Eerder al kwam manager Manuel Kremer tot overeenstemming met Emiel Hoogland, Sjoerd Boonstra en Michael Wennik. Doelman Boris Tot keert terug naar Kroatië, met de Portugees Goncalo Gracio wordt nog onderhandeld. Nieuw in de formatie is linkspoot Stijn Brinks, hij stapt over van competitiegenoot HUBO handbal. De 20-jarige jeugdinternational was eerder ook actief in de Opleidingsploeg van Bevo.

12. Laura Gruben opvolger Tonio van Rhee bij Achilles - Laura Gruben wordt met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe trainer van de heren van Achilles. De ervaren Twentse trainster neemt in Apeldoorn het stokje over van Tonio van Rhee, die na één seizoen Achilles verruilt voor de vrouwenploeg van SDOL in Luttenberg. Gruben heeft 24 jaar ervaring in het trainersvak. Zo werkte ze onder meer bij DSVD en Stevo. Ook was ze actief voor de Handbalschool Salland en Handbalschool Twente, was ze betrokken bij de Luc Steins Stages en heeft ze al vele clinics gegeven. “Mijn keuze voor Achilles is een bewuste keuze”, laat Gruben weten. “Vooral vanwege de combinatie van saamhorigheid en fanatisme. De visie van de club ‘Handbal voor iedereen, met en voor elkaar’ is ook mijn lijfspreuk.”

Achilles promoveerde vorig seizoen naar de eerste divisie en doet het daarin uitstekend. Met nog vier speelrondes te gaan staat de club op de gedeelde derde plek. Ook de jeugd doet het goed, meerdere teams spelen in de landelijke jeugddivisies. “Met Laura denken wij de ideale trainster in huis te hebben, die met haar ervaring, vaardigheden en gedrevenheid vanuit een duidelijk plan onze herenselectie een impuls kan geven naar de volgende fase. Met ruimte voor het individu en oog voor verbetering van talenten “, zegt Achilles-voorzitter Tonnie van Rijn, die onlangs als coach van de vrouwenploeg van Achiiles kampioen werd in de tweedeklasse. “Laura past goed bij de ambities en cultuur van onze warme handbalvereniging.”

Komende zaterdag speelt Achilles tegen Unitas, één van de andere twee nummers drie.

11. PSG en Nantes betwisten Franse beker – Zaterdagavond (21:00 uur) komen de huidige nummers een en twee van de Franse liga elkaar tegen in de finale om de Franse beker. In de ACCOR Arena in Bercy-Paris staan PSG – met Luc Steins – en Nantes tegenover elkaar. Na 25 van de 30 competitieduels leidt PSG met 47 punten, drie meer dan Nantes. Begin april eindigde het bezoek aan Nantes in een 30-32 nederlaag voor de Parijzenaars. In de kwartfinale stuit PSG vijf dagen op het eerste van twee duels met Barcelona; Nantes moet in de kwartfinale van de European League zien af te rekenen met het Duitse Füchse Berlin voor een plek in de FINAL4.

10. Odense stug door – Na de kwalificatie via het OKT kwam een groot deel van de Oranjeploeg woensdagavond weer voor hun club in actie. In de Deense play offs – twee groepen – ging Odense stug door en versloeg Herning-Ikast nipt met 28-27. Daar zag het bij rust (10-17) niet naar uit. Maar de thuisploeg zette de schouders eronder en boog in de tweede helft de score naar de voordelige kant om met een 7-0 run. Vlak voor het eindsignaal lag Odense in gewonnen positie (28-25) maar de gasten persten er nog een slotoffensiefje uit. Housheer (drie uit acht) en Van Wetering (twee uit vijf) waren succsvolg, Keepster Ten Holte, Nüsser en Van der Vliet hielden de ‘0’. Kopenhagen kwam in de andere groep gelijk met Ikast door een 31-38 (19-21) uitzege bij Viborg, de ploeg waar Claudia Rompen niet bij de wedstrijdselectie zat. Molenaar scoorde twee uit twee voor de ploeg uit de Deense hoofdstad, Schanssema pareerde in de slotminuten twee van de vier schoten.

Dinsdag reist Odense naar Viborg, zondag 28 april wacht in Zuid-Duitsland het eerste van twee duels in de kwartfinale van de CL tegen Bietigheim. Een week later is de return.

Stand:
Groep 1: Esbjerg 2-6; 2. Nykobing 2-5; 3. Silkeborg 2-0; 4. SonderjyskE 2-0.
Groep 2: Odense 3-7; 2. Kopenhagen 3-4; 3. Herning-Ikast 3-4; 4. Viborg 3-0.

9. IHF wijst WK's tot 2031 toe - Frankrijk en Duitsland organiseren samen het WK voor mannen in 2029. Dat maakte de IHF vandaag in Parijs bekend. In Frankrijk concentreert zich het toernooi in het noord-oosten, vanuit het westen en zuiden van Duitsland trekt het toernooi dan in de eindfase richting Parijs. Twee jaar later vindt het WK plaats in drie landen: Denemarken, IJsland en Noorwegen. Frankrijk organiseert het vierde WK, na 1970, 2001 en 2017. Voor Duitsland wordt het inmiddels het tiende WK in eigen land. Bij de vrouwen gaat het WK 2029 naar Spanje, in 2027 is Hongarije de organisatie. In 2025 wordt het eindtoernooi in Nederland en Duitsland gehouden. Na Spanje hebben twee jaar later Tsjechië en Polen de organisatie toegewezen gekregen.  

OVERZICHT:
OS '24 FRANKRIJK; 2028 LOS ANGELES; 2032 BRISBANE
VROUWEN: EK '24 HONGARIJE, ZWITSERLAND, OOSTENRIJK; 2026 n.n.b. 2028 NOORWEGEN, ZWEDEN, DENEMARKEN
MANNEN: EK '26: DENEMARKEN, NOORWEGEN, ZWEDEN; 2028 SPANJE, PORTUGAL, ZWITSERLAND
VROUWEN: WK '25: DUITSLAND, NEDERLAND; 2027: HONGARIJE; 2029: SPANJE; 2031: TSJECHIË, POLEN
MANNEN: WK '25: KROATIË, DENENARKEN, NOORWEGEN; 2027 DUITSLAND; 2029 FRANKRIJK, DUITSLAND; 2031 DENEMARKEN, IJSLAND, NOORWEGEN

8. Maurice Feringa blijft toch coach Wijhe’92 - De trainerszorgen voor Wijhe’92 zijn uit de wereld. Nadat Maurice Feringa in december aankondigde niet een nieuw seizoen aan te gaan met de eerstedivisionist, ging de club hard op zoek naar een opvolger. Die zoektocht bleek lastig, zo niet onmogelijk. De oplossing werd uiteindelijk dichter bij huis gevonden dan verwacht. Na uitgebreide gesprekken en goed overleg heeft Feringa besloten alsnog komend seizoen Wijhe te gaan trainen en coachen. “We hebben goede afspraken gemaakt”, zegt de Raaltenaar, die al eerder aangaf Wijhe niet in de steek te zullen laten als er geen nieuwe trainer gevonden zou worden. De positieve ontwikkelingen in de samenwerking en de prestaties tot nu toe – Wijhe heeft nog steeds zicht op promotie naar de eredivisie – overtuigden Feringa om zijn contract te verlengen. Ook in het het nieuwe seizoen krijgt hij hulp van Erik Rijers. “Ik ga de training op de dinsdag doen, Erik de andere”, legt hij uit. “Ik heb er zin in.”

Nu de trainersvacature vervuld is, heeft de club tijd om met het andere probleem aan de slag te gaan: het aanvullen van de selectie. Na het plotselinge vertrek van Daimy van Dommelen en het aangekondigde afscheid van Aniek te Braak en Rosel Oostveen heeft Wijhe versterking nodig. Zeker als het volgend jaar een niveau hoger gaat spelen. “Daar zijn we nu mee bezig”, wil Feringa daarover kwijt. “Eerst moest dit nieuws bekendgemaakt worden.”

7. Dylan Vossen hangt schoenen aan de haak - Na vier seizoenen Sporting Pelt hang Dylan Vossen (32) deze zomer zijn handbaschoenen aan de haak. Hij heeft er dan 12 seizoenen BENE-League opzitten: LIONS, Hasselt en Sporting Pelt. Door werk en blessures kreeg hij dit seizoen minder speeltijd, maar de slimheid in zijn spel en technische vaardigheden zijn altijd hetzelfde gebleven: draaiballen, onderhandse en verrassende schoten. Hij stelde keepers bij de tegenstandet vaak voor voldongen feiten. Met twee opgroeiende kinderen is er nu tijd voor andere zaken dan handbal. "Fantastiche tijd hier in Pelt, we hebben nog iets om samen voor te vechten," laat hij weten op de clubsite. "Daarna in schoonheid afscheid nemen. Nee, ik ga ook niet in op aanbiedingen van andere clubs. Het is goed geweest!"

6. Sloveense trainer assistent Johansson bij Györ - Uros Bregar zal tot het einde van het seizoen het werk van Per Johansson in Győr ondersteunen. Dat maakte de clubleiding vandaag bekend in een persbericht. Bregar, tussen 2021 en 2023 coach van Siofok, is toegevoegd aan de staf van de Hongaarse ploeg en tekende een contract, net als Johansson, tot het einde van dit seizoen. Tussen 2015 en 2021 was Bregar (45) coach van het nationale Sloveense damesteam en leidde hij RK Krim Mercator gelijktijdig (2016-2021). In 2021 werd hij coach van de Servische vrouwenploeg. Vorig seizoen stapte hij in als coach bij ZRK Vojvodina.

Nadat Győr coach Ulrik Kirkely en zijn assistent had ontslagen na het verlies van de Hongaarse bekerfinale, nam de Zweed Per Johansson de leiding van het team over tot het einde van het seizoen, wiens staf nu een tweede coach omvat in de persoon van Bregar. "Ik ken de club goed, ik heb talloze keren tegen Győr gespeeld. Eén van de beste clubs van Europa, waar het een eer is om te werken. Ik ben op de hoogte van de huidige situatie en als assistent van Per Johansson zal ik er alles aan doen om het seizoen succesvol af te sluiten", laat Uros Bregar in het persbericht optekenen. In de nationale competitie lijkt de titel, met Ferencvaros als titelkandidaat, uit het zicht: 38 uit 21 voor Györ, 36 uit 18 voor Ferencvaros. Komend weekeinde wordt de competitie hervat. Daarna volgt het Europese tweeluik met titelverdediger Kristiansand – Johansson tegen Abbingh – voor een plek in de FINAL4, begin juni in Boedapest. Op 11 mei treffen Györ en Ferencvaros elkaar. Verliezend CL-finalist 2023, Ferencvaros heeft de dubbele confrontatie in de CL voor de boeg met Team Esbjerg.

5. Magnus Röd niet met Noorwegen bij Spelen 2024 – De Spelen in Parijs zijn voor de Noor Magnus Röd (26) al voorbij voordat ze begonnen zijn. In het seizoen 2021-2022 was hij ook langdurig geblesseerd. Bij het EK in Duitsland liep hij een breuk in de voet op, waarbij er vanuit werd gegaan dat hij binnen 12 weken weer op de vloer kon verschijnen. Met zijn ploeg Kolstad – hij stapt deze zomer na slechts één jaar over naar het Hongaarse Pick Szeged- hoopt hij nog op speeltijd in de play offs om de titel te kunnen spelen.  

Maar Olympia komt niet voor in de plannen. “Je moet voor dit toernooi lichamelijk en mentaal helemaal fit zijn en dat ben ik op dit moment niet,” bericht hij aan de Noorse handbalbond. Röd richt zich nu met de nationale ploeg op het WK 2025 in eigen land. Of bondscoach Jonas Wille open staat voor zijn terugkeer na de Spelen in de nationale ploeg, is nog onduidelijk. Eerder speelde Röd zes jaar in Flensburg-Handewiit.

4. Derde plek Jong Oranje in Frankrijk – In een vierlandentoernooi in de buurt van Parijs is Jong Oranje, in voorbereiding op het komende WK en bij afwezigheid van Ricardo Clarijs begeleid door Pascal Lucassen en Patrick Jordaan, derde geworden. Vrijdag leverde het openingsduel tegen Roemenië – ook op het WK tegenstander in de groep – een 33-33 eindstand op. Paris Scholten tikte vlak voor affluiten de gelijkmaker binnen. Ook tegen Zweden moest Oranje een puntendeling toestaan: na een 18-13 achterstand halfweg startte de ploeg beduidend beter en maakte snel de nadelige marge goed: 15-15. Het was uiteindelijk VOC-speelster Loïs van Vliet die vanaf de flank de eindstand )25-25) aantekende. Thuisland Frankrijk dat het toernooi uiteindelijk won, was een maatje te groot in het afsluitende duel: 31-20 (16-14). Bianca Schanssema werd uitgeroepen tot ‘beste keepster van het toernooi’.

UITSLAGEN:
Frankrijk- Zweden 29-14; Roemenië-NEDERLAND 33-33; NEDERLAND-Zweden 25-25; Frankrijk-Roemenië 33-19; Zweden-Roemenië 27-21; Frankrijk-NEDERLAND 30-21

3. Twee Kwiek-speelsters terug naar Dalfsen - Voor Dalfsen is de promotie naar de eerste divisie aanstaande. Als nummer twee achter kampioen US, - de ploeg wenst niet te promoveren - lijkt Dalfsen de eerste kandidaat om die plek in de eerste divisie van US over te nemen. Helemaal zeker is dat echter nog niet. Wat wel zeker is, is de terugkeer van twee speelsters.

Lisa Bosch en Astrid Uitslag voegen zich komend seizoen bij de selectie van trainster Ellen Klumper. Het tweetal stapte in 2019 gezamenlijk over van Dalfsen naar Kwiek en heeft in Raalte inmiddels flink wat eredivisie-ervaring opgedaan. Komend seizoen keert het Dalfser duo gezamenlijk terug naar Dalfsen. “Hoe zoiets gaat? We hebben ze ieder jaar gevraagd”, zegt Dalfsen-trainster Ellen Klumper in dagblad De Stentor.“Ze hebben al een keer meegetraind en het zijn ‘eigen meiden’ die we goed kunnen gebruiken. Er zijn wel meer telefoontjes geweest, maar we gaan niet overal op in. We willen het met onze meiden doen.” Hoekspeelster Bosch en cirkelspeelster Uitslag spelen nu nog met Kwiek in de nacompetitie. Dalfsen heeft de laatste competitiewedstrijd al gespeeld (34-18 winst tegen Bentelo) en kan zich gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen.

2. Duitse beker voor Magdeburg – Regerend CL-winnaar SC Magdeburg heeft zondagmiddag in Keulen de volgende trofee opgehaald: in de bekerfinale tegen Melsungen – dat een dag eerder Flensburg uitschakelde (33-28) – pakte de ploeg van coach Bennet Wiegert de derde beker (na 1996 en 2016) door de ploeg van assistent Arjan Haenen met ruime cijfers te verslaan: 30-19. Brons was er voor Flensburg, waar assistent Mark Bult aan zijn laatste maanden bezig is (hij wordt deze zomer coach in Nordhorn-Lingen) dart met 31-28 beter was dan huidig koploper in de Bundesliga Füchse Berlin. Na alle perikelen rondom de geschorste doelman Nikolas Portner van Magdeburg een geweldige opsteker voor de CL-winnaar die imet de Spaanse doelman Hernandez een waardige vervanger onder de lat presenteerde.

Fans van Magdeburg via de Deutzer Brücke op weg naar de Lanxess Arena 

Tussen 2003 en 2020 pakte de club twee titels, van 2021 tot nu inmidddels zeven. SCM is ook nog in de race voor de Duitse titel en de CL waar in de kwartfinale in een tweeluik eerst moet worden afgerekend met het Poolse Kielce alovorens men opnieuw op 8 en 9 juni verschijnt in de Lanxess Arena in Keulen voor de FINAL4.

1. België: strijd om de landstitel geopend - Met speelronde 1 is ook in België de strijd om de landstitel geopend. Bocholt is de regerend kampioen, Visé kroonde zich onlangs tot bekerwinnaar en BNL-kampioen. Zaterdag werd gestart met Bocholt tegen Eupen (39-34), Visé tegen HUBO (30-27) en Sporting Pelt tegen Izegem (30-28).

Stand: 1. Bocholt 1-4; 2. Visé 1-4; 3. Sporting Pelt 1-3; 4. Eupen 1-0; 5. Izegem 1-0; 6. HUBO 1-0.

PROGRAMMA: Visé - Sporting Pelt; Eupen - Izegem; HUBO - Bocholt

Deel dit bericht