Nieuws

Laatste ronde: Venlo ontvangt VOC, Quintus thuis tegen VZV

Van de Redactie– In de eredivisie bij de vrouwen zijn we toe aan de laatste en achttiende wedstrijddag. De zes ploegen voor de play offs zijn bekend, dus ook de vier ploegen in de degradatiegroep. Daar kunnen de laatste duels niets meer aan veranderen.

De nummers een tot en met vier nemen het nog één keer tegen elkaar op. Meest in het oog springende duel is dat tussen nummer drie, Venlo en regerend kampioen VOC dat tot nu toe pas één verliespunt incasseerde. In de hoofdstad verloor de ploeg van coach Robin Gielen met 37-31. Tijd voor sportieve revanche dus, zo vlak voordat het carnavalsgeweld in ‘ut stedje van lol en plezeer’ losbarst. Maar ook de nederlaag bij VZV verleden week zal de ploeg uit Venlo nog dwars zitten.

Maar ook Quintus tegen VZV mag er zijn. In ’t Zijveld won de ploeg uit Kwintsheul met 22-29. Maar coach Rolf Schulte zal er met zijn ploeg alles aan gelegen liggen om voor een stunt te zorgen, wat dat dan ook mag zijn.

Nummer vier V&L krijgt in de ‘Flaarisse-stad’ SEW op bezoek. In Noord-Holland werd het 32-18 voor de Geleense ploeg die donderdagavond het inhaalduel tegen Foreholte ook ruim wist te winnen: 38-20. Of het naderende carnaval de ploeg van Richard Curfs zaterdagavond voldoende inspiratie geeft?

Dalfsenen Foreholte (te zien via de livestream) lijkt op een veredeld oefenpartijtje. Maar beide trainers zullen andere belangen met hun ploeg vooraf bespreken.

Borhaveen DSVD strijden alleen om de punten die nergens meer voordeel opleveren. In het kader van de naderende strijd in de degradatiegroep wel een duel om je krachten nog eens te meten met een van de concurrenten.

Deel dit bericht