Nieuws

Lijdensweg ten einde

Lexie Louwerens maakt bij Quintus rentree in SuperCup

AD SPORT / Peter Lotman - Ze heeft er lang op moeten wachten, maar na anderhalf jaar revalideren vanwege een ernstige knieblessure is Lexie Louwerens weer speelklaar. Zaterdag staat zij met Quintus in de finale om de Supercup tegen landskampioen VOC.

Wat heeft de lichtvoetige handbalster moeten afzien. Een lijdensweg met tegenslagen, maar van opgeven wilde de Westlandse niet weten. “Ik wilde perse weer gaan handballen. Daar hield ik me aan vast. Ik heb daarbij veel steun gehad van mijn familie, vrienden en fysiotherapeut Ricardo van der Knaap”, betrekt Louwerens anderen bij haar herstel. Haar eigen doorzettingsvermogen vormde echter óók in belangrijke mate een bijdrage aan haar rentree.

De rappe Louwerens (bijna 20 jaar) kan zich het moment waarop alle ellende begon nog haarscherp herinneren. “Het was vorig jaar mei, een week voor de bekerfinale, dat ik mijn kruisband afscheurde op de training. Ik draaide weg en mijn knie bleef staan. Die schoot uit de kom en de kruisband scheurde af. Vreselijk. In september ben ik geopereerd. Het herstel ging aan het begin heel langzaam en voor mijn gevoel liep ik veel achter. De laatste maanden heb ik die achterstand helemaal ingehaald.”

Popelen

Klaar voor de strijd dus en de voormalig jeugdinternational staat dan ook te popelen. “Het zal een pittige wedstrijd worden tegen VOC. Zij hebben bijna hetzelfde team als vorig jaar en bij ons zijn er zes speelsters gestopt. Toch denk ik niet dat VOC ons moet onderschatten. Tijdens de trainingsstage in Duitsland hebben wij goed spel laten zien. We hebben voor het eerst samengespeeld met deze ploeg en dat viel niet tegen. We kunnen nog veel leren. We hebben een jonge ploeg met snelle meiden en de sfeer is heel goed. Als we er als team staan, maken we zeker kans.”

Over haar eigen rol binnen de Heulse ploeg is Louwerens duidelijk. “Ik ben zelf altijd heel fel en fanatiek en ik hoop dat ik daarin de andere meiden een beetje meekrijg. Verder is mijn rol ook om de sfeer in de groep te houden. Ik ben altijd wel in voor een geintje en vind gezelligheid belangrijk. In en buiten het veld probeer ik de boel op te peppen. Omdat het een nieuw team is, zullen we eerst moeten bouwen voordat we successen kunnen boeken. Het gaat qua tegenstand wel een onwijs leuk en leerzaam jaar worden. Veel ploegen zitten dichter bij elkaar dit seizoen.”

Ambitieus

Louwerens handbalt al vanaf haar vjjfde jaar bij Quintus en heeft samen met haar moeder de  kledingwinkel By Mas in De Lier. “Daarnaast ga ik, na een tussenjaar van school in verband met de operatie, in september beginnen met de hbo opleiding creative marketing & sales.” Genoeg ambities dus op diverse gebieden voor de gedreven Louwerens die hoopt dat  gestopte speelsters nog op hun besluit terugkomen. “Dat zou mooi zijn, want zij zijn stuk voor stuk allemaal onwijs goed. Het is aan de andere kant ook niet verkeerd dat het stokje wordt overgedragen.  De meiden die zijn gestopt, hebben jaren het team gedragen en het kan geen kwaad als andere speelsters die rol gaan overnemen. Er is genoeg talent.”     

                                              Hellas en Quintus in Jeugd SuperCup

Bekerwinnaar Quintus en landskampioen VOC treffen elkaar voor de Supercup zaterdag (16.00 uur) in The Dome in Houten. Zondag komen (ook om 16.00 uur) de mannen van Aalsmeer en Volendam in actie. Het team van coach René Zwinkels won vorig jaar de Supercup met 30-20 van VOC. In de strijd om de landstitel was de Amsterdamse formatie twee keer sterker.

Vooraf wordt gespeeld om de Jeugdsupercup. Zaterdag (13.30) de A1 vrouwen van Quintus tegen VZV en zondag (zelfde tijd) de mannen van Aalsmeer en Hellas.

cover Lexie Louwerens            foto Patrick Dolkens

Deel dit bericht