Nieuws

Limburgse vrouwenploegen op randje uitschakeling

Door Frits Feuler– Dit weekeinde vallen de eerste beslissingen in de nacompetitie bij de vrouwen in de eredivisie. In de heenwedstrijden maakten de duels van VZV tegen V&L en Dalfsen tegen Handbal Venlo al een hoop duidelijk.

Voor de Geleense ploeg gaat het seizoen uit als een nachtkaars, zo lijkt het. Thuis tegen VZV werd de laatste strohalm om weer bij de vier beste ploegen te komen, wreed verstoord. De ploeg uit ’t Veld ging met de 19-23 zege aan de haal en heeft vanavond thuis in eigen omgeving alles in de hand om de uitdager van regerend kampioen VOC te worden.

Dalfsen waar komend seizoen de stekker uit de eredivisieploeg getrokken wordt, wil met opgeheven hoofd uitstappen. In de competitie verliep niet alles naar wens, een zesde plek was wat ondermaats maar voldoende voor de nacompetitie. Daarin werd Handbal Venlo, de reguliere nummer 3, keihard tegen de muur gekwakt: 36-23. Alsof die uitspatting nog niet genoeg was, kegelde men tussendoor in het hol van de leeuw ook nog eens VOC uit het bekertoernooi. Alles met prima spel en meer dan voldoende strijd.

Het duel in Venlo mag geen onoverbrugbare horde worden. In de volgende ronde wacht dan de ‘clash’ met Quintus dat nog op drie fronten actief is: Europees, beker en titelstrijd.

In de onderste helft waren de verschillen tussen de vier ploegen in de eerste ronde vrij klein. Eerste winst is zo ontzettend belangrijk om dan de rest van deze ‘enge’ competitie succesvol te kunnen afleggen mede ook omdat er bonuspunten achter de naam staan.

DSVD en Borhave kwamen elk met twee punten uit de openingsronde, SEW en Foreholte hadden het nakijken. DSVD mag bij Foreholte op stevige weerstand rekenen, anders lijkt de klus voor de Voorhoutse ploeg – klassenbehoud – ver weg. Borhave ontvangt SEW en is bij winst al redelijk in veilige haven.

De stand:

Borhave 1-6; 2. DSVD 1-5; 3. SEW 1-2; 4. Forehol

Deel dit bericht