Nieuws

Lisanne Bakker: debuut bij beachhandbal met doelpunt

Lisanne Bakker: debuut bij beachhandbal met doelpunt

Keepster Lisanne Bakker: debuut met een doelpunt

Door Frits Feuler - Slechts 43 seconden in het beachhandbal actief zijn als debutant bij de YOG (Jeugd Olympische Spelen) en dan het allereerste doelpunt scoren door….een keeper.

Die eer ging naar de doelvrouwe Lisanne Bakker van Nederland die een de bal van grote afstand in het lege doel van Paraguay wierp nadat de eerste schoten van beide teams niet tot een doelpunt hadden geleid.

Nederland versloeg de Zuid-Amerikaansen met 2-0 (18:14, 14:2) in de groep B. Later op de dag komen beide ploegen opnieuw in actie.

Met haar bijzondere treffer zal de naam van Lisanne Bakker de geschiedenisboeken ingaan als de allereerste speelster die een punt scoorde op de Jeugd Olympische Spelen.

"Ik voel me geweldig, maar ik wist het niet", zei Bakker tegen IHF.info nadat haar werd verteld over haar prestatie. "Ik zag dat hun specialist nog niet van de baan was en dat hun keeper er niet was, dus ik probeerde het en dacht: ik moet het in het doel werpen.”

Zo gezegd, zo gedaan.

"Ik denk dat we niet onze beste wedstrijd match hebben gespeeld, maar we hebben gewonnen en dat is wat belangrijk is - we hebben een goed gevoel en we zijn klaar voor onze volgende wedstrijd."

In Mauritius, tijdens het IHF Women's U17 Wereldkampioenschap 2017, verloor Nederland in de laatste shootout met 2-1 van Hongarije. Nu, met een luide en sterke groep supporters in Buenos Aires, streven ze naar een upgrade van zilver naar goud dit jaar. De focus ligt dus op die gouden medaille,

Keepster Lisanne Bakker, debuut met doelpunt    foto: IHF

"We zijn hier om absoluut beter te gaan dan Mauritius," vervolgde Bakker op IHF.info. "Het is erg belangrijk om onze familie en vrienden hier te hebben, ze zingen voor de hele wedstrijd en geven ons allemaal veel energie.”

"We hopen natuurlijk al onze wedstrijden te winnen, maar Argentinië in onze groep zal moeilijk zijn. Het is niet moeilijk om je te concentreren, we doen het al drie jaar. Elke wedstrijd is weer anders.”'

Later op de dag was er ook winst op Hong Kong: 24-8 en 27-3.

Dinsdag staan er opnieuw twee duels op het menu. Om 17.30 uur (Nederlandse tijd) tegen Turkije. Om 22 uur wacht Venezuela. Er zijn geen livestreams.

Een live score is te volgen via:

https://www.buenosaires2018.com/results/en/beach-handball/results-women-gpb-000200-.htm?lng=nl

Deel dit bericht