Nieuws

LOTING SPELEN 2024: NEDERLAND ONTMOET OLYMPISCH KAMPIOEN FRANKRIJK IN GROEPSFASE

In Parijs vond de loting plaats voor de Spelen van komende zomer in Parijs.Het handbaltoernooi wordt gespeeld tussen 25 juli tot 11 augustus.
 
Nederland krijgt in de groepsfase te maken met regerend kampioen Frankrijk, Hongarije, Spanje, Brazilië en Angola. Dus niet 'het zwarte beest' Noorwegen dat onze nationale ploeg in het verleden al een paar keer behoorlijk pijn heeft gedaan! Frankrijk dus regerend wereld- en Olympisch kampioen. In Tokio kwam Oranje tot plek 5, in Rio (2016) was er bij het Olympisch debuut een vierde plek.
 
In groep A alle Scandinavische ploegen bij elkaar: Noorwegen, Duitsland waar Jasmina Jankovic als keeperstrainster actief is, Zweden, Slovenië, Denemarken en Zuid-Korea. Noorwegen en Frankrijk speelden einde 2023 de finale op het WK, Denemarken werd derde. Een stevige poule die de Franse coach Olivier Krumbholz deed besluiten te kiezen voor een plek in de andere groep. Dat recht heeft het oraniserende land volgens de IHF-reglementen.
 
Van de zes teams in elke groep gaan de vier bovenste ploegen naar de kwartfinales, die op 6 augustus worden gespeeld. De halve finales staan twee dagen later op het schema. Op 10 augustus wordt gestreden om de medailles.
 
De wedstrijddagen bij de mannen en vrouwen zijn afwisselend. De groepswedstrijden bij de vrouwen gaan door in de South Paris Arena in Parijs, daarna trekken de acht kwaertfinalisten naar het Pierre Mauroy Stadium in Lille.
Indeling groepsfase mannen:
A: Spanje, Kroatië, Duitsland, Slovenië, Zweden, Japan.
B: Denemarken, Noorwegen, Hongarije, Frankrijk, Egypte, Argentinië.

cover Nederland 

Deel dit bericht