Nieuws

Luuk Obbens van Aalsmeer naar Quintus

Door Peter Lotman - Kwintsheul - Quintus heeft in de samenstelling van het team voor komend seizoen opnieuw een belangrijke troef binnengehaald. Luuk Obbens komt over van landskampioen Aalsmeer en begint aan zijn tweede periode onder trainer/coach Alex Curescu. Samen behaalden zij in 2009 de landstitel met Aalsmeer.

De 28-jarige Obbens wordt zodoende herenigd met coach Curescu, maar treft bij Quintus ook zijn broer Imre Obbens, keeper bij de Westlandse club. ,,Ik ga dan voor de eerste keer samenspelen met mijn broer in één team. Daar kijk ik naar uit. Is toch geweldig? Door een aangepast trainingsschema bij Quintus kan ik daar gaan spelen in combinatie met mijn werk en mijn gezin”, aldus Obbens die werkzaam is bij een bedrijf in winkelinterieur en decorbouw.

TUSSENSTAP

Luuk Obbens speelde vanaf zijn zeventiende jaar bij Aalsmeer met een tussenstap van twee jaar bij Quintus van 2014 tot 2016. De laatste drie jaar was hij weer actief voor Aalsmeer.

Luuk Obbens over zijn transfer: ,,Ik wil nog éénmaal knallen. Vorig jaar en het jaar daarvoor heb ik met Aalsmeer in de finales meegedaan om de beker en halve finales voor het landskampioenschap. Toen kon ik nog goed meekomen en wil dus nu kijken of ik een heel seizoen BENE-League kan spelen. Ook wil ik graag de jonge jongens begeleiden, want dat vind ik mooi om te doen.”

Voor coach Alex Curescu is de komst van Luuk Obbens, die bekend staat om zijn snelle en behendige spel vanaf de opbouw, een welkome versterking. ,,Een geroutineerde speler die zijn ervaring kan overbrengen op de jonge gasten. Zo iemand kunnen wij goed gebruiken komend seizoen.”

Luuk Obbens is de achtste nieuwkomer bij Quintus, dat komend seizoen met de hoofdmacht uitkomt in de BENE-League en met het talententeam in de eredivisie.

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Deel dit bericht